Connect with us

OSTALO

Nova banka će osigurati overdraft kredit Poštama Srpske od 1,5 milion KM

Objavljeno

 


Poste Srpske

Nova banka a.d. Banja Luka pobijedila je na tenderu koji su Pošte Srpske raspisale za nabavku overdraft kredita u iznosu od 1,5 miliona KM na period od 12 mjeseci.

Uprava preduzeća je odlučila da ugovor dodijeli Novoj banci jer je, kako se navodi u obrazloženju, ponudila najnižu cijenu od 24.985,70 KM bez PDV-a.
Nova banka je, kako se navodi u odluci koja ima datum 22. juna, bila jedini ponuđač u ovoj nabavci pokrenutoj putem otvorenog postupka (e-aukcija).

Ponuda Nove banke je blagovremeno zaprimljena na protokolu preduzeća, dok aukcija nije održana jer je primljena jedna prihvatljiva ponuda.

Istovremeno kada za overdraft kredit, Pošte Srpske raspisale su i tender za nabavku kredita od pet miliona maraka na tri godine uz fiksnu kamatnu stopu. Rezultati ovog tendera još nisu poznati.

Ugovor sa Novom bankom za overdraft kredit bit će sklopljen ukoliko ne bude žalbi na ugovor, a koje se mogu podnijeti u roku od 10 dana od prijema odluke.

Indikator.ba

Reklama

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu