Connect with us

SPORT

Kup BiH: Umičević novčano pomogao ŽRK Borac

Objavljeno

 


Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i RS BiH čestitao je Ženskom rukometnom klubu Borac na zasluženo osvojenoj šampionskoj tituli u Premijer ligi. Takođe je svim igračicama, stručnom štabu i rukovodstvu poželio dosta uspjeha na predstojećoj završnici Kupa BiH koja se 22. i 23. maja održava u Banjaluci, te je klub za tu priliku novčano pomogao sa 2.000 maraka.

– Još jednom iskrene čestitke na svemu što je ŽRK Borac dosad uradio. Siguran sam da će biti dobri domaćini završnice Kupa BiH, svim ekipama želim ugodan boravak u Banjaluci, a neka pobijedi najbolji. Drago mi je što će se utakmice igrati pred prisustvom gledalaca i još jednom veliko hvala Republičkom štabu za vanredne situacije Republike Srpske što su dozvolili povratak navijača na sportske objekte – istakao je Marinko Umičević koji se zahvalio i medijima na redovnom praćenju rukometnih dešavanja kako u Republici Srpskoj isto tako i u BiH.

Nada Tešanović, predsjednica ŽRK Borac zahvalila se prvom čovjeku RS RS i RS BiH na velikoj pomoći koju je pružao ovom klubu.
– Veliku zahvalnost upućujem Marinko Umičeviću, čovjeku koji nam je i sada pomogao za organizaciju Kupa BiH i koji nam je među prvima čestitao na osvojenoj tituli. Hvala i svima drugima koji su nam uputili čestitku, prije svega ministrici porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonji Davidović i gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću kao i svim drugima – izajvila je Nada Tešanović koja se zahvalila direktoru kluba Darki Saviću koji je mnogo toga dobrog uradio za klub.

Direktor „osica“ naglasio je da je sve spremno za završni turnir Kupa BiH.
– Sve smo sa naše strane uradili i što se nas tiče turnir može da počne već u ovom trenutku. Iskreno se nadam da će naša ekipa poslije titule uzeti Kup BiH, a potom i Kup Srpske i to bi bila jedna od najuspješnijih sezona u istoriji kluba – naglasio je Darko Savić.

Pomoćni trener ŽRK Borac Nikola Grahovac i rukometašica Ružica Šikić najavili su da će sve učiniti kako bi osvojili i Kup BiH, te su pozvali sve ljubitelje rukometa da dođu za vikend u „Borik“ kako bi im pomogli na tom putu.

Prva polufinalna utakmica igra se u subotu, 22. maja u 15 časova kada se sastaju: ŽRK Borac – HŽRK Grude. Poslije toga meča Banjalučankama će biti uručen pehar i prelazni pehar kao i medalje za osvojenu titulu. Od 16.30 je svečano otvaranje, dok je u 18 časova drugo polufinale: Hadžići Interlogistik – Izviđač.
Finale je u nedjelju, 23. maja u 16.30 časova.

Reklama

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu