Connect with us

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 


Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Ovo vrijedno priznanje dobila je na tradicionalnom 68. po redu izboru najboljih sportista kojeg organizuju dnevne novine „Glas Srpske“.

Ova sjajna košarkašica je sa svojim klubom u godini koja je izmaku ostvarila više nego sjajne rezultate.
Osmu godinu zaredom bila je dio ekipe koja je prigrabila šampionsku titulu u Ligi BiH, odbranjena je dupla kruna u Republici Srpskoj, i osvojena je „Bauerfeind“ regionalna liga košarke u kolicima.
Nema sumnje da je priznanje otišlo u pravo ruke, što potvrđuje dugotrajani aplauz kojeg je dobila na svečanoj manifestaciji koja je održana u Banskom dvoru u Banjaluci.

Među prvima Biljani Nedić je čestitao Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“, potom Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske kao i njeni saigrači Vlado Švraka, Pero Kuzmanović, Milan Jović, te Milica Gvozdenović, Aleksandar Vranješ i drugi.

Za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2022. godinu izabran Pavle Dujaković, karatista banjalučke “Energije“, a priznanje mu je uručio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

“Bema” i Marinko u novoj humanoj misiji: Donirana sportska oprema omladincima FK “Vrbas”

Objavljeno

 

Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka, na čijem je čelu priznati sportski radnik i poznati humanitarac Marinko Umičević, donirala je kompletnu opremu za trening omladinskoj školi Fudbalskog klluba “Vrbas” iz Banjaluke. (više…)

Nastavite čitati

U trendu