Connect with us

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 


Izvor:

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija).

– Mi smo počastvovani što smo od IWBF dobili organizaciju ovog renomiranog takmičenja. Sve je to rezultat našeg dugogodišnjeg rada i ostvarenih rezultata, ali i činjenice da smo svojevremeno dobili čistu desetku za organizaciju jednog od takmičenja pod ingerencijom IWBF. Vjerujem da će naši igrači ostvariti dobar rezultat iako će protiv sebe imati izuzetno jake ekipe – istakao je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“.

Banjalučani su jedini klub, ne samo iz Republike Srpske i BiH, već iz cijelog regiona, pa i šire koji će igrati na Evro sceni kada je riječ o košarci u kolicima. Inače, radi se o gotovo identičnom takmičenju u kojem nastupaju košarkaši Igokee iz Aleksandrovca. Ovom treba dodati i podatak da KKI „Vrbas“ trenutno zauzima 23 mjesto od 3.200 klubova što je za svaku pohvalu.

– Sada nam predstoji razgovori sa Vladom Republike Srpske kao i Gradom Banjaluka od kojih očekujemo podršku u organizaciji. Nema sumnje da ćemo biti odlični domaćini i ovog puta i da ćemo svima dokazati da se u Banjaluci i Republici Srpskoj vodi računa o osobama sa posebnim potrebema – dodao je Marinko Umičević.
Dugogodišnji član KKI „Vrbas“ i njen kapiten Igor Ignjatović kao koordinator je u stalnom kontaktu sa ljudima iz IWBF. Ono što je još poznato, a to je, da će komesar lige biti Luc De Knock iz Holandije.

PP

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

“Bema” i Marinko u novoj humanoj misiji: Donirana sportska oprema omladincima FK “Vrbas”

Objavljeno

 

Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka, na čijem je čelu priznati sportski radnik i poznati humanitarac Marinko Umičević, donirala je kompletnu opremu za trening omladinskoj školi Fudbalskog klluba “Vrbas” iz Banjaluke. (više…)

Nastavite čitati

U trendu