Connect with us

PRAVO

Borba za Sveti Stefan: Država Crna Gora i zakupci pred arbitražom u Londonu

Objavljeno

 


Državna kompanija Sveti Stefan hoteli pokrenula je arbitražni postupak pred sudom u Londonu protiv zakupaca hotela Sveti Stefan i Miločer, preduzeća Adriatic Properties grčkog biznismena Petrosa Statisa i Aman, kako bi zaštitila svoja prava iz ugovora, ali i kapital akcionara i imovinu društva.

Ta kompanija je na sjednici Odbora direktora u petak donijela odluku o pokretanju postupka zaštite prava pred arbitražnim sudom u Londonu u skladu sa ugovorom o dugoročnom zakupu hotela Sveti Stefan i Miločer od 31. januara 2007. godine i aneksom I ugovora od 5. januara 2013, zaključenim sa preduzećem Adriatic Properties.

Iz menadžmenta kompanije Sveti Stefan hoteli su kazali da se nekorišćavanjem imovine, koja u ovom slučaju predstavlja najljepši i najvrijedniji dio Jadranske obale, progresivno umanjuje njena vrijednost, piše Investitor.me.

– Stoga je kompanija Sveti Stefan hoteli obavezna da preduzme radnje kojima bi se predupredilo nastupanje štete po društvo i imovinu, navodi se u saopštenju menadžmenta.

Oni su podsjetili da su hoteli Sveti Stefan i Miločer ostali zatvoreni ove godine, kao i da postoje ozbiljne indicije da će se to desiti i naredne.

Ranije su crnogorski mediji izvijestili da su kompanije Adriatic Properties i Aman tužile su državu Crnu Goru pred arbitražnim sudom u Londonu, kojom se od države Crne Gore potražuje 100 miliona eura odštete, ali i izgubljena dobit za preostali ugovoreni dio zakupa.

Reklama

Adriatic Properties i hotelski operator Aman zatvorili su grad hotel „Sveti Stefan“ i Vilu „Miločer“ nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim, kao i prethodnih godina, da se gostima garantuju mir i diskrecija.

Indikator.ba

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu