Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Seminar za pripremanje polaganja pravosudnog ispita

SARAJEVO – Privredna komora Kantona Sarajevo obavještava sve zainteresirane kandidate da organizira: Seminar za pripremanje polaganja pravosudnog ispita 27.august/kolovoz sa početkom u 09.00 sati u prostorijama Komore. Seminar počinje 27. augusta/kolovoza 2016.godine i održavat će se subotom i nedjeljom u Sarajevu, ulica La Benevolencija broj 8. (prostorije Privredne komore Kantona Sarajevo).

Objavljeno

 


 

Program seminara provodit će se na osnovu i u okviru Zakona o pravosudnom ispitu (Službene novine Federacije BiH, br.2/95, 35/98, 29/03 i 43/13) i Programa pravosudnog ispita (Službene novine Federacije BiH, broj 28/16).

Predavači na seminaru su članovi/ispitivači Komisije za polaganje provosudnog ispita na nivou Federacije Bosne i Hercegovine. Seminar će trajati devet vikenda.

U toku seminara obradit će se ispitna materija iz krivičnog prava, građanskog prava sa porodičnim pravom, privrednog prava, upravnog i radnog prava i ustavnog sistema i organizacije pravosuđa.

U okviru seminara realizirat će se i praktične vježbe (pismeni radovi) za polaganje pismenog dijela ispita iz krivičnog i građanskog odnosno porodičnog prava.

Nakon završetka programa, polaznicima će se izdati potvrda o pohađanju seminara za pripremanje polaganja pravosudnog ispita.

Reklama

Kotizacija: 800,00 KM, po polazniku. U cijenu nije uključen PDV. Navedeni iznos se može platiti u dvije rate.Kotizacija se uplaćuje na žiro račun komore: Raiffeisenbank bank BiH 1610000004560078. U kotizaciju su uključena predavanja, pisani materijal i osvježenje. Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti za seminar putem telefona na brojeve 250-117, 250-116 ili putem e-mail adrese:

[email protected] ili na fax. broj 033/226-717, najkasnije do 25. augusta/kolovoza 2016 godine.

Izvor: Akta.ba

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu