Connect with us

PRAVO

Uhapšen direktor turističke agencije iz Banjaluke

Objavljeno

 


U okviru akcije “Aerodrom” službenici Policijske uprave Banjaluka danas su, kako nezvanično saznaju Nezavisne, uhapsili Sinišu Antića (44), direktora turističke agencije ARS Tours koja posluje u okviru Aerodroma RS.

“Akcija ‘Aerodrom’ rezultirala lišenjem slobode zbog pričinjene štete izvršenjem krivičnog djela u iznosu od oko 63.000KM”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj lica, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 22. jula 2019. godine, realizovali su akciju kodnog naziva ‘Aerodrom’ u kojoj je lišen slobode S.A. iz Banjaluke zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’”, navodi se u saopštenju.

Naime, na osnovu višemjesečne istrage koje je vođena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, policijski službenici su utvrdili da se S.A. sumnjiči da je tokom 2017. i 2018. godine, prilikom prodaje turističkih aranžmana, dobijeni novac umjesto polaganja na račun preduzeća čije je bio odgovorno lice, prisvojio za sebe i oštetio preduzeće za oko 63.000 KM.

Sve dalje mjere i radnje prema uhapšenom preduzeće se po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Reklama

 

Izvor: Nezavisne novine

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu