Connect with us

Pravila komentarisanja

Vaši komentari su nam veoma važni jer želimo znati vaše mišljenje, a samim tim i izgraditi zajednicu u kojoj ćemo zajedno pridonijeti boljoj komunikaciji i razmjeni znanja. Namjera nam je podstaći vas da postanete važni članovi online zajednice koja uvažava mišljenje drugih, ali i želi da drugi prihvataju njeno. Konstruktivni komentari korisni su za svakoga, zato ćemo učiniti sve da bismo osigurali mjesto na kojem će se isplatiti ući u raspravu.

Želja nam je ohrabriti vas da se predstavite pravim imenom i prezimenom ili na drugi način otkrijete svoj identitet, te tako učesvujete u konstruktivnoj raspravi. Međutim, ukoliko želite da ipak ostanete anonimni, te kao takvi komentarišete ili na drugi način koristite sadržaj portala, poštujemo vašu odluku.

Anonimni ili ne, budite uvjereni da ćemo sve uvredljive, neprimjerene, bezobrazne, prijeteće ili na drugi način neprimjerene komentare biti prinuđeni obrisati sa portala. Takođe, nećemo tolerisati govor mržnje, rasno ni političko vrijeđanje, niti vrijeđanje na drugima osnovama. S tim u vezi, ukoliko budemo smatrali neophodnim, neprimjerene komentare u najkraćem mogućem roku ćemo ukloniti sa portala.