Connect with us

Uslovi korištenja

Pravila komentarisanja

Vaši komentari su nam veoma važni jer želimo znati vaše mišljenje, a samim tim i izgraditi zajednicu u kojoj ćemo zajedno pridonijeti boljoj komunikaciji i razmjeni znanja. Namjera nam je potaknuti vas da postanete važni članovi online zajednice „“. koja uvažava mišljenje drugih, ali i želi da drugi prihvataju njeno. Konstruktivni komentari korisni su za svakoga, zato ćemo učiniti sve da bismo osigurali mjesto na kojem će se isplatiti ući u raspravu.

Želja nam je ohrabriti vas da se predstavite pravim imenom i prezimenom ili na drugi način otkrijete svoj identitet, te tako učesvujete u pridonošenju konstruktivnoj raspravi, a samim tim možete izvući mnogo koristi i dobiti povlastice. Međutim, ukoliko želie da ipak ostanete anonimni, te kao takvi komentarišete ili na drugi način koristite sadržaj portala, poštujemo vašu odluku.

Anonimni ili ne, budite uvjereni da ćemo sve uvredljive, neprimjerene, bezobrazne, prijeteće ili na drugi način neprimjerene komentare biti prinuđeni obrisati sa portala. Takođe, nećemo tolerisati govor mržnje, rasno ni političko vrijeđanje, niti vrijeđanje na drugima osnovama. S tim u vezi, ukoliko budemo smatrali neophodnim, neprimjerene komentare u najkraćem mogućem roku ćemo ukloniti sa portala.

 

Portal Privrednik.ba

Osigurava upotrebu sadžaja portal. Svi naši korisnici mogu se besplatno služiti sadržajima.

Portal  obezbjeđuje informacije do kojih smo došli neposredno, zatim posredstvom sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koji kreiraju posjetitelji te poveznica (link) na vanjske stranice.

Sve sadržaje portala upotrebljavate na vlastitu odgovornost. Portal  se ne može smatrati odgovornim ni za kakvu štetu nastalu njegovom upotrebom.

Sav sadržaj koji se objavljuje, a samim tim i sam pristup Pristup portalu dopušten je osobama bilo kojeg uzrasta, osim ako nije drukčije navedeno. Ukoliko ipak neki sadržaj bude kritičan za određenu populaciju ljudi, takav sadržaj će imati odgovarajuću oznaku (18+ , odnosno upozorenje- uznemirujući sadržaj, fotografija ili video).

Poveznice na vanjske stranice

Sadržava poveznice (link) na internet stranice izvan portala. Objavljuje ih u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Sadržaje izvan portala korisnik upotrebljava na vlastitu odgovornost.

Registrovani korisnici

Da bi se registrovao na portal privrednik.ba, korisnik mora proći postupak registracije – unijeti istinite podatke i odabrati korisničko ime i šifru.

Privrednik.ba ni na koji način nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji, pa tako ni za njihovo provjeravanje i uređivanje. Privrednik.ba će se truditi u najboljoj namjeri nadzirati sadržaj koji objavljuju posjetioci kako bi osigurao odgovornu i etičnu komunikaciju. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovara isključivo korisnik koji se njime koristi.

Nakon što primi informaciju o nezakonitom sadržaju, Privrednik.ba će ukloniti korisničke sadržaje. Registrovani korisnici dužni su ponašati se u skladu s pravilima koja vrijede za pojedine dijelove portala.

 

Promjena pravila

Privrednik.ba zadržava pravo da bez prethodne najave promijeni uslove upotrebe portala. Svaka promjena objavit će se na adresi www.privrednik.ba. O važnim promjenama i dopunama pravila Privrednik.ba će obavijestiti korisnike objavom na portalu i/ili slanjem elektronske poruke. Upotrebom bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da se korisnik upoznao s najnovijim pravilima.