Connect with us

PRAVO

Bez dogovora o Zakonu o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala

Članovi Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske na današnjoj sjednici nisu usaglasili tekst Zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Objavljeno

 


U skladu sa propisanom procedurom, osporeni zakon je upućen na dalje odlučivanje Vijeću za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je ovaj zakon 11. februara ove godine. Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske 22. februara pokrenuo je mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa na ovaj akt.

 

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu