Connect with us

BIZLIFE

Novine i razlike između „starog” i „novog” Zakona o radu u Republici Srpskoj

Detalji obuke: Novine i razlike između „starog” i „novog” Zakona o radu u Republici Srpskoj

Organizator: Refam Creative Solutions – REC d.o.o.

Objavljeno

 


 

Oblast:Ekonomija, pravo, administracija i trgovina

Vrsta:Seminar

Cilj:NOVINE I RAZLIKE IZMEĐU „STAROG” I „NOVOG” ZAKONA O RADU U RS

Rezultat:

Sadržaj: NOVINE I RAZLIKE IZMEĐU „STAROG” I „NOVOG” ZAKONA O RADU U RS

Reklama

Početak:  Banja Luka 8. 4. 2016. Hotel „BOSNA” 09,30 Bijeljina

22. 4. 2016. Etno selo Stanišići – hotel „RAS” 09,30

Nakon održane prve serije seminara o Novom Zakonu o radu RS, kao organizator obuka, uvidjeli smo da sve institute novog Zakona o radu nije moguće obuhvatiti jednim seminarom.

Iz tih razloga smo se opredjelili da naredni seminar organizujemo na način da uporedimo pravne institute između „starog“ i „novog“ Zakona o radu RS.

Cilj nove serije seminara je da obradimo najvažnije pravne institute koji su novi, praveći komparaciju sa pravnim rješenjima iz prethodnog Zakona o radu.

Ujedno, ovo je prilika da sa konkretnim pitanjima učesnika seminara i odgovorima predavača svi proširimo svoja znanja za efikasnu implementaciju Zakona o radu RS.

Reklama

U seminar su uključeni naši spoljnji saradnici, praktičari i teoretičari, koji će Vam biti na raspolaganju tokom narednih seminara, kako sa svojim izlaganjima, tako i odgovorima na Vaša pitanja u toku seminara.

Seminar smo kreirali kao interaktivanu komunikaciju predavača i učesnika kroz izlaganja predavača o najvažnijim izmjenama u odnosu na prethodni Zakon o radu RS.

Za one koji nisu poručili Priručnik „IMPLEMENTACIJA ZAKONA O RADU REPUBLIKE SRPSKE – sa modelima akata“ mogu ga posebno poručiti u štampanom +CD izdanju po cijeni od 58,00KM.

SEMINAR JE NAMJENJEN: Vlasnicima preduzeća, pravnicima u preduzećima, bolnicama, domovima zdravlja, komunalnim preduzećima, bankama, voditeljima odjela ljudskih resursa i svima onim koje zanima navedena tematika.

SADRŽAJ SEMINARA:

• Zasnivanje radnog odnosa

Reklama

• Ugovor o radu na neodređeno i određeno vrijeme;

• Radno vrijeme;

• Odmor i odsustvo (godišnji odmor);

• Zaštita radnika;

• Plate naknade i druga primanja;

• Prestanak radnog odnosa;

Reklama

• Pitanja i odgovori.

PREDAVAČI: Danijela Radonić, dipl. pravnik Vladislava Tadić, dipl. pravnik Jasminka Čapljak, dipl. pravnik TRAJANJE SEMINARA

U vremenu od 09,30 – 15,00 KOTIZACIJA ZA UČEŠĆE (sa PDV-om): 135,oo KM po jednom učesniku; 125,oo KM po osobi za dva i više učesnika iz iste organizacije; 115,oo KM po osobi za pretplatnike na časopis „Pravni savjetnik“ .

Kotizacija uključuje: Troškove sudjelovanja u radu seminara; Materijal za pisanje; Osvježenje u pauzama i ručak; Certifikat o učešću na seminar.

PRIJAVA ZA SEMINAR: Iznos kotizacije uplaćuje se prije početka održavanja seminara na osnovu dostavljenog prijavnog obrasca. Nakon dostavljenog prijavnog obrasca dostavljamo Vam profakturu na osnovu koje se vrši plaćanje.

VAŽNA NAPOMENA: Budžetski korisnici svakako mogu prisustvovati seminaru uz odgodu plaćanja ali uz obaveznu prijavu!

Reklama

POSEBNA PONUDA: Priručnik: „Implementacija Zakona o radu u Republici Srpskoj – sa modelima akata“ može se posebno poručiti po cijeni 58,00 KM sa PDV-om i poštarinom (u printanoj i elektronskoj formi) za one koji nemaju mogućnost da prisustvuju seminaru.

Obavezna prijava za seminar putem prijavnog obrasca: Tel: + 387 33 21 45 82 Fax: + 387 33 21 45 82 Mob: + 387 61 19 11 85 Mob: + 387 61 15 04 54 E-mail: [email protected] REC d.o.o., Tabašnica 8, 71000 Sarajevo

Dokaz obuke:certifikat

Nastavite čitati

BIZLIFE

Nepalcu je BiH obećana zemlja, većinu zarade šalje porodici

Objavljeno

 

Od

Ashok Tamang se prije godinu i po dana oprostio od supruge, 14-ogodišnje kćeri i tek rođenog sina, kako bi došao raditi kao građevinac u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevo je stigao iz Nepala, države u podnožju najvišeg svjetskog planinskog masiva Himalaja.

Tamag je jedan od oko 5.000 stranih radnika u Bosni i Hercegovini, čiji broj se skoro udvostručio od 2020. godine, pokazuju podaci entitetskih zavoda za zapošljavanje- piše Buka.

Najviše ih je ove godine došlo iz Turske, Srbije, Bangladeša, Kuvajta i Hrvatske, pokazuju isti podaci.

Tamang kaže da je iz Katmandua, prijestolnice Nepala, došao da radi u sarajevskoj građevinskom poduzeću “Omega Group”, kako bi sebi i porodici osigurao bolji život.

On je, uz još jedanaest zemljaka iz Nepala, u BiH došao posredstvom nepalske agencije za posredovanje pri zapošljavanju. Trebalo mu je, kaže, više od tri mjeseca da prikupi sve potrebne dokumente, jer građanima Nepala nije lako dobiti vizu za evropske zemlje, piše Radio Slobodna Evropa.

Reklama

Dodaje kako je radio na gradilištima u Prijedoru i drugim gradovima, te da je zadovoljan uslovima rada i smještaja.

Uz platu od 1.800 maraka (oko 900 eura), Tamang ima plaćen smještaj i tri obroka dnevno. Stoga većinu zarade može poslati u Nepal, gdje mjesečne plate često iznose samo par stotina američkih dolara.

Nisam još išao kući. Planiramo u sljedećih šest mjeseci i nadam se da ću ih vidjeti što prije. Razgovaramo često putem interneta, jer mi jako nedostaju”, kaže Tamang, jedan od oko 80 građana Nepala zaposlenih u BiH.

Buka

Nastavite čitati

PRIVREDA

Konferencija “Forward” sutra u Banjaluci: Digitalne inovacije preduslov rasta

Objavljeno

 

Digitalne inovacije kao preduslov za privredni i društveni rast biće u fokusu ovogodišnje konferencije “Forward”, koja će sutra u Banjaluci okupiti eksperte iz Srpske i regiona s ciljem razmjene iskustava i dobrih praksi te njihove primjene u domaćim malim i srednjim preduzećima. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu