Trgujte dionicama Ferarija s ovih besplatnih 50 evra

0

 

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i uzmite besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Ferrarija na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje preuzmite ovdje.

Pored prestiža koji sam brend nosi, ono zbog čega su dionice Ferrarija jako zanimljive jesu kupci ovih automobila. Na bogate pojedince koji kupuju ove automobile, ekonomske krize rijetko kad imaju uticaj, kao što je to slučaj sa srednjom klasom. Prodaja se obavlja po principu narudžbi nekoliko mjeseci unaprijed i uglavnom je vrlo stabilna. Ferrari kao kompanija ima vrlo dobre izglede za rast, nezavisno o tome da li je globalna ekonomija u dobrom ili lošem stanju.

Ono što takođe ide u korist Ferrariju je ekskluzivnost. Ako se uzme u obzir koliko vozila proizvodi godišnje, ovaj proizvođač luksuznih automobila ima nevjerojatnu snagu po pitanju cijena. Do 2018. godine ova kompanija planira na tržište izbaciti po jedan novi model godišnje. Takođe, prema planovima do 2018. godine proizvodnja će ostati ispod 7,000 vozila godišnje, da bi nakon toga, ukoliko bude uvjeta, narasla na 10,000.

Wall Street predviđa da bi do 2018. godine zarada po dionici na godišnjem nivou trebala dostići $2.

U 2015. godini Ferrari je skoro 73% ukupnih prihoda zaradio na prodaji rezervnih dijelova i sportskih automobila. Uporedbe radi, ovaj postotak je u 2014. godini iznosio 70%.

Međutim, Ferrari se ipak suočava s nekoliko rizika. Ukoliko tim Formule 1 počne zaostajati za konkurentskim timovima to bi moglo uveliko naškoditi brendu Ferrarija, što bi se vjerojatno negativno odrazilo na broj budućih narudžbi.

Kako za sada stvari stoje, izgleda da kompanija dobro radi svoj posao primjenom strategije male proizvodnje. Ukoliko potražnja nastavi rasti, Ferrari bi mogao povećati cijene svojih automobila i time povećati profitabilnost, što je san svake kompanije.

‘Trenutna cijena se kreće oko $41 po dionici i prema Financial Times -u, do kraja ove godine bi mogla narasti do $56’, navode iz Fortrade-a.

***************

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kojeg finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Izvor: Glas Srpske