Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Ako kupujete ove proizvode PRESTANITE ODMAH!

BEOGRAD – Najbolje tablete za mršavljenje. Najefikasniji proteinski šejkovi od kojih mišići bujaju…. Internet je preplavljen oglasima koji nude različite dijetetske suplemente, a prednjače oni namenjeni sportistima.

Objavljeno

 


Istraživanjem samo 17 stranica na Fejsbuku otkriveno je da se nudi 3020 neregistrovanih suplemenata, da je vrednost robe za koju se ne zna gde je uskladištena skoro osam milijardi dinara, a da su prodavci izbegli skoro 132 miliona dinara za registraciju proizvoda.

Kupovinom proizvoda koji nisu upisani u bazu podataka Ministarstva zdravlja, napominju u Privrednoj komori Srbije, potrošači rizikuju svoje zdravlje.

 – Prodaja dijetetskih suplemenata je slobodna. Ne prodaju se samo u apotekama, već u radnjama, u teretanama, fitnes centrima, a ciljna grupa je izrazito velika – kaže za Novosti Mirijana Vučićević, sekretar udruženja za farmaceutsku i medicinsku privredu PKS.

 – Više od 60 odsto ponude na nelegalnim sajtovimasu proizvodi koji nisu u regularnom prometu. Građanima Srbije je na ovaj način pružena mogućnost kupovine neproverenih dodataka ishrani, legalnim distributerima onemogućeno je da rade i žive od svog rada, a država je na ime neplaćenog poreza oštećena za više stotina miliona dinara.

Nije toliki problem ako neko tako kupi falsifikovani sat, majicu, patike, ali jeste kad tako nabavlja dodatke ishrani ili bilo kakve proizvode koji mogu da utiču na zdravlje.

Problem nisu samo dijetetski suplementi. U ministarstvu unutrašnjih poslova, u Odseku za suzbijanje kriminala u oblasti intelektualne svojine, upozoravaju da je elektronska prodaja bez prave kontrole.

Reklama

 – Problem internet prodaje je u tome što to niko ne kontroliše osim kompanija koje su zainteresovane da se njihovo ime i proizvod ne nađu u ponudi – objašnjava Mihailo Tijanić, šef odseka. 

Kada naiđu na takav slučaj na Fejsbuku mogu samo od njih da traže da ukinu tu stranicu. Na samoj kompaniji je da li će taj zahtev uvažiti. I ako ukinu jednu pitanje je hoće li se pojaviti deset novih. 

 

Izvor: srbija danas

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu