Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Gorenje počinje da pravi bicikl poni

Slovenački proizvođač bijele tehnike Gorenje najavio je da će početi proizvodnju bicikla marke Rog. Prvi bicikli nove generacije na tržištu će se pojaviti 2017. godine.

Objavljeno

 


Najprije će se raditi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla poni od modernih materijala i s poboljšanom ergonomijom, a godinu kasnije tržište može očekivati i bicikle za planinsku i gradsku vožnju, te električne. Do kasnih 80-ih godina prošlog vijeka fabrika Rog proizvodila je 300 do 350 hiljada bicikala godišnje, ali je raspadom Jugoslavije i jeftinim uvozom s dalekog istoka kasnije zapala u teškoće i propala. Inače, privatni je vlasnik brend otkupio od nekad poznate ljubljanske fabrike koja je 2009. godine završila u stečaju, a spreman se odreći prava na intelektualno vlasništvo za 41.500 eura. „Gorenje ima znanje i iskustvo koje možemo upotrijebiti za revitalizaciju jednog od najpoznatijih slovenskih industrijskih brendova“, kazao je direktor Gorenja Franjo Bobinac, potvrđujući da će Gorenje početi proizvoditi bicikle. Gorenje u projekt obnove sjaja starom brendu koji je bio poznati na prostoru nekadašnje Jugoslavije ulazi sa ljubljanskim trgovačkim centrom BTC kao partnerom.

 

Izvor: Agencije

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu