Korisnicima regresiranog đubriva u 2012. biće vraćena sredstva

0

 

Zaduženi su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Agencija za agrarna plaćanja i preduzeće „Robne rezerve Republike Srpske“ da korisnicima regresiranog mineralnog đubriva u 2012. godini, koji su izvršili uplatu prije otpisa obaveza, a registrovani su u novom registru poljoprivrednih gazdinstava izvrše povrat sredstava.

Predložen je model povrata uplata u vidu uvećane kvote za regresirano dizel gorivo, a za ovaj vid povrata uplata neophodno je da su korisnici registrovani u novom Registru poljoprivrednih gazdinstava, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Zaduženo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske da korisnike regresiranog mineralnog đubriva u 2012. godini, koji su izvršili uplatu prije otpisa obaveza, a nisu registrovani u novom registru poljoprivrednih gazdinstava, obavijesti o načinu povrata uplata i pozove ih da izvrše upis u novi registar.

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sjednici izvještaj o realizaciji Akcionog plana Srpske za sprovođenje Reformske agende.

Zaduženo je Ministarstvo finansija Srpske da, u saradnji sa predstavnicima Savjeta ministara BiH i Vlade Federacije BiH, objedini izvještaj Republike Srpske u jedinstven izvještaj o realizaciji Reformske agende BiH i dostavi ga Delegaciji EU u BiH, u skladu sa definisanim rokovima.

Vlada Republike Srpske usvojila je i informaciju o realizaciji projekta „Razvoj sistema za uzgoj goveda u Republici Srpskoj“, te je zaključeno da je neophodno nastaviti na sprovođenju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje uzgoja goveda.

Zaduženo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske da preduzme neophodne mjere da bi se pravovremeno završila izgradnja objekta za smještaj krava i teladi na lokaciji Pavlovac, opština Kalinovik, te izvršila nabavka priplodnih bikova u svrhu normalne reprodukcije stada u tri formirana reprocentra.

 

Izvor: Srna