Postavljanje kamena temeljca Buroj Ozonea u Trnovu 2. juna, čeka se potvrda Predsjedništva BiH

0

Berilo je kazao da se u narednom periodu očekuju pregovori s Predsjedništvom BiH, odnosno potvrda ove institucije.

„Htjeli bismo početi s ovim projektom prije ramazana koji je 6. juna, stoga smo sada u intenzivnim pregovorima s Predsjedništvom BiH, čija će odluka biti konačna. Danas na Bjelašnici također imam sastanak o kompleksu Buroj Ozone i intenzivirat ćemo dalji tok radova“, izjavio je Berilo.

On je takođe dodao kako je razgovarao sa Selmom Cikotićem, savjetnikom predsjedavajućeg Predsjedništva Bakira Izetbegovića, čija se odluka očekuje u narednom periodu. Cikotić je potvrdila da je Berilo Predsjedništvu BiH uputio prijedlog o određivanju datuma postavljanju kamena temeljca. Prema njegovim riječima, datum zavisi od Izetbegovićevih obaveza.

Kako je najavljeno, Buroj Ozone će biti najveći turistički grad u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija Buroj International Group iz Dubaija počela je realizaciju projekta vrijednog 4,5 milijardi maraka, u okviru kojega će, kako su najavili, na padinama Bjelašnice zasnovati novi grad.

Opremanje ovih prostora bit će provedeno po najvišim svjetskim standardima. U okviru turističkog grada Buroj Ozone bit će sagrađeno i sedamdeset superluksuznih hotela, a u nekima od njih će se po relativno pristupačnim cijenama moći kupiti apartmani.

U toku gradnje prvog integralnog turističkog grada ovakvog koncepta u jugoistočnoj Evropi i nakon njegovog završetka, posao će dobiti najmanje deset hiljada radnika svih zanimanja.

 

Izvor: Klix.ba