Connect with us

PRAVO

Predložili pa povukli Zakon o igrama na sreću

SARAJEVO – Federalna Vlada do danas nije uredila poslovanje kladionica, kako oporezivanje dobitaka do 100 KM, tako ni dio koji govori o roku koji imaju Opštine da odgovore na njihov zahtjev za otvaranje poslovnice.

Objavljeno

 


Tako ako u 10 dana opšine ne odgovore na zahtjev kladionica, smatra se da su dobile odobrenje za rad. Predložene izmjene povukla su i dva člana SDA, a mnogi smatraju kako je presudan u tome bio pritisak HDZa, koji neki povezuju s vlasnicima kladionica.

 

Izvor: Hayat

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu