Projektanti za objekte u Srebrenici biće poznati u četvrtak

0

 

On je pojasnio da je okončan međunarodni tender za dostavljanje ponuda za projektovanje koji je raspisao Razvojni program UN /UNDP/ posredstvom koga će biti obavljen transfer sredstava i čiji će predstavnici sa predstavnicima Vlade Srbije kontrolisati izvođenje radova i njihov kvalitet.

„Rok je da u četvrtak, 26. maja, budu saopšteni rezultati tendera, odnosno koji su projektanti ili projektni biroi izabrani za izradu glavnih projekata za tri objekta, a to su izgradnja zgrade obdaništa, rekonstrukcija glavne putne saobraćajnice kroz Srebrenicu i izgradnja mosta na zalivu Perućačkog jezera na lokalitetu Oštrika“, rekao je Alivuković.

On kaže da se očekuje da će procedura izbora projektanata biti uspješno obavljena i da će sa njima do kraja naredne sedmice biti potpisani ugovori za izradu projekata.

„Planirani rok za izradu projekata je 90 dana, ali ćemo pokušati da sa projektantima skratimo taj period kako bismo u avgustu izabrali izvođače radova i krenuli u rekonstrukciju i izgradnju određenih objekata“, ističe Alivuković.

Za izradu projekata i izgradnju tri navedena objekta sredstva od tri miliona evra obezbijedila je Vlada Srbije na osnovu obećanja premijera Aleksandra Vučića datog na investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici u novembru prošle godine.

Vučić je tada obećao pomoć Srebrenici u iznosu od pet miliona evra, od kojih su dva miliona uplaćena u budžet ove opštine nekoliko dana nakon konferencije, a tri miliona evra su namijenjena za finansiranje izgradnje prioritetnih objekata za koje se odluči ova opština, što je u toku zime učinjeno i očekuje se da će uskoro početi izrada glavnih projekata, a zatim i radovi na njihovoj realizaciji.

 

Izvor: Srna