Connect with us

PRAVO

Skupština usvojila Zakon o RTRS-u

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas, po hitnom postupku, Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, kojim se omogućava osuđenim licima služenje kazne blizu njihovog mjesta prebivalištva ili socijalne rehabilitacije.

Objavljeno

 


 

Usvojen je i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/, koji omogućava otvaranje drugog televizijskog programa, budući da ova medijska kuća za to ima produkcijske i kadrovske kapacitete.

Odbijen je amandman klubova poslanika opozicionih stranaka kojim je zahtijevano uvođenje prinudne uprave u RTRS.

Usvojen je Zakon o bibliotečko-informacionoj djelatnosti, kojim se, između ostalog, uređuju osnove sistema uzajamne katalogizacije, te matične funkcije u ovoj oblasti.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju kojim se uređuje djelatnost u ovoj oblasti kao dio jedinstvenog vaspitno-obrazovnog sistema Srpske.

Ovaj nacrt je upućen u javnu raspravu koja će trajati 30 dana, a za čije sprovođenje je zaduženo Ministarstvo prosvjete i kulture.

Reklama

Preostale tačke dnevnog reda 12. redovne sjednice Narodne skupštine Srpske biće razmatrane 24. maja u 10.00 časova za kada je zakazan nastavak.

 

Izvor: Srna

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu