Connect with us

PRAVO

Grčka: Usvojen još jedan zakon o mjerama štednje

GRČKA – Poslanici grčkog parlamenta usvojili su sinoć zakon koji predviđa nove mjere štednje i povećanje poreza uoči sastanka Eurogrupe od kojeg se očekuje da odobri Atini korišćenje neophodnih fondova kako bi se Grčka izborila sa dugovima. 

Objavljeno

 


 

Zakon, koji ima 7.000 strana, usvojen je zahvaljujući „tankoj“ većini u parlementu vladajuće ljevičarske Sirize, koja ima 153 od ukupno 300 poslanika.

Kako je prenijela agencija AP, jedan poslanik Sirize je bio protiv.

Tokom rasprave u parlamentu, grčki premijer Aleksis Cipras je rekao da se glavna opoziciona partija Nova demokratija slaže s oštrim mjerama koje od Atine zahtijevaju međunarodne institucije.

Istovremeno, više od 10.000 ljudi demonstrira ispred parlamenta zbog novog seta zakona koji podrazumijeva mjere štednje.

Među demonstrantima su članovi sindikata, javnih službi i političkih partija, prenijela je ANA.

Reklama

 

Izvor: Tanjug

 

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu