Connect with us

BIZLIFE

Chronos nagrađuje popustom od 30% na sve ponuđene online edukacije

BiH –  Internet predstavlja nepresušni izvor informacija i znanja. Koliko god da smo dobri u poslu koji obavljamo, neophodno je nadograđivati se i usavršavati u kontinuitetu. Stalno učenje i usavršavanje je potreba današnjeg ubrzanog razvoja društva. Chronos online edukacije predstavljaju učenje kojim možete ići u korak sa vremenom i to bez da izađete iz kuće. U udobnosti svog doma možete pristupiti potrebnim znanjima i vještinama raspoređujući svoje vrijeme kako želite.

Objavljeno

 


 

Edukacije su iz oblasti ekonomije i mogu poslužiti nezaposlenima, zaposlenima, studentima, učenicima i svim zainteresovanim za navedene oblasti. Osmišljene su na način da se po završetku stiču praktična, primjenjiva znanja i sigurnost u obavljanju poslova i zadataka.

Polaznicima edukacija je otvorena mogućnost e-mail i skype konsultacija sa predavačem. Nakon svake pređene oblasti polaznici dobijaju literaturu i zadatke, koje i nakon obuke mogu koristiti. Stalan popust od 10% imaju svi studenti i nezaposleni.

Prijavljene polaznike u periodu od 13. do 19. juna Chronos nagrađuje popustom od 30% na sve ponuđene online edukacije.

Online edukacije koje Chronos nudi su:

Abc knjigovodstvo – pruža osnovna znanja i vještine iz knjigovodstva. Naziv edukacije govori da se kreće od osnova, pogodna je za polaznike koji su nesigurni u svoje znanje, ali i za one koji žele naučiti osnove i koji se prvi put susreću sa knjigovodstvom,.

Reklama

Napredno računovodstvo – pruža naprednija znanja i vještine u odnosu na abc knjigovodstvo. Na izvjestan način se u ovom modulu govori o kreativnom računovodstvu. Polaznik, nakon uspješno završenog modula Napredno računovodstvo, može biti spreman da sastavlja finansijske izvještaje.

Administrativno-finansijski asistent – cilj edukacije je naučiti polaznike obuke da savladaju osnovne administrativne i finansijske poslove koji se uobičajeno traže na ovom radnom mjestu u pravnom i fizičkom licu (privredno društvo, neprofitna organizacija, obrt), i da nakon stečenih znanja i vještina mogu brže i efikasnije obavljati poslove.

Kako voditi poslovne knjige samostalnih poduzetnika – obuka omogućava da polaznik stekne osnovna znanja i vještine iz oblasti računovodstva samostalnih poduzetnika i da može samostalno voditi poslovne knjige za iste.

Instruktivna nastava iz predmeta Mikroekonomija – cilj edukacije je pružiti osnovna znanja iz navedenog predmeta, te pomoći studentima u savladavanju nastavnog gradiva.

Finansijsko izvještavanje pravnih lica – omogućava polaznicima da se kroz vježbe i praktične primjere pripreme za ispit iz predmeta Finansijsko izvještavanja, kao i za sticanje zvanja Certificiranog računovođe, u vidu pomoći i instruktivne nastave.

Finansijski menadžment – omogućava polaznicima da se kroz vježbe i praktične primjere pripreme za ispit iz predmeta Finansijski menadžment, kao i za sticanje zvanja Certificiranog računovođe, u vidu pomoći i instruktivne nastave.

Reklama

Izvor: Akta

Nastavite čitati

BIZLIFE

Nepalcu je BiH obećana zemlja, većinu zarade šalje porodici

Objavljeno

 

Od

Ashok Tamang se prije godinu i po dana oprostio od supruge, 14-ogodišnje kćeri i tek rođenog sina, kako bi došao raditi kao građevinac u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevo je stigao iz Nepala, države u podnožju najvišeg svjetskog planinskog masiva Himalaja.

Tamag je jedan od oko 5.000 stranih radnika u Bosni i Hercegovini, čiji broj se skoro udvostručio od 2020. godine, pokazuju podaci entitetskih zavoda za zapošljavanje- piše Buka.

Najviše ih je ove godine došlo iz Turske, Srbije, Bangladeša, Kuvajta i Hrvatske, pokazuju isti podaci.

Tamang kaže da je iz Katmandua, prijestolnice Nepala, došao da radi u sarajevskoj građevinskom poduzeću “Omega Group”, kako bi sebi i porodici osigurao bolji život.

On je, uz još jedanaest zemljaka iz Nepala, u BiH došao posredstvom nepalske agencije za posredovanje pri zapošljavanju. Trebalo mu je, kaže, više od tri mjeseca da prikupi sve potrebne dokumente, jer građanima Nepala nije lako dobiti vizu za evropske zemlje, piše Radio Slobodna Evropa.

Reklama

Dodaje kako je radio na gradilištima u Prijedoru i drugim gradovima, te da je zadovoljan uslovima rada i smještaja.

Uz platu od 1.800 maraka (oko 900 eura), Tamang ima plaćen smještaj i tri obroka dnevno. Stoga većinu zarade može poslati u Nepal, gdje mjesečne plate često iznose samo par stotina američkih dolara.

Nisam još išao kući. Planiramo u sljedećih šest mjeseci i nadam se da ću ih vidjeti što prije. Razgovaramo često putem interneta, jer mi jako nedostaju”, kaže Tamang, jedan od oko 80 građana Nepala zaposlenih u BiH.

Buka

Nastavite čitati

PRIVREDA

Konferencija “Forward” sutra u Banjaluci: Digitalne inovacije preduslov rasta

Objavljeno

 

Digitalne inovacije kao preduslov za privredni i društveni rast biće u fokusu ovogodišnje konferencije “Forward”, koja će sutra u Banjaluci okupiti eksperte iz Srpske i regiona s ciljem razmjene iskustava i dobrih praksi te njihove primjene u domaćim malim i srednjim preduzećima. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu