Hoće li „Klimov“ sarađivati sa „Orlom“

0

 

„U toku su aktivnosti u vezi sa usaglašavanjem ugovora. Ja sam predvodio delegaciju `Orla` u Sankt Peterburgu prilikom posjete Zavodu „Klimov“ i oni su izrazili jasnu namjeru da žele saradnju sa `Orlom`“, rekao je Đokić novinarima u Foči.

On je istako da se nada da će detalji ugovora biti usaglašeni, tim prije što je delegacija Sankt Peterburga nedavno posjetila Republiku Srpsku i istakla volju za saradnju. 

„Razgovarali smo i o vlasničkoj transformaciji `Orla`, odnosno o mogućnosti da `Klimov` može da postane dio vlasničke strukture. Naravno, riječ je o fazi koja tek predstoji i koja mora da bude sprovedena u skladu sa zakonom“, naveo je Đokić.

On je dodao da Republika Srpska želi da sačuva „Orao` kao jedno od važnih preduzeća u sektoru namjenske industrije.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske rekao je da je zalaganjem Socijalističke partije i snažnom podrškom Vlade Republike Srpske nakon gotovo 40 godina pokrenut projekat izgradnje Hidroelektrane „Buk Bijela“ kod Foče.

„Ovaj projekat je `mirovao` gotovo 40 godina i sada smo ga pokrenuli. Želim da najavim da ćemo u narednim mjesecima određenim aktivnostima pokazati da radimo na njemu i da želimo da sljedećih godina bude realizovan“, kaže Đokić.

Izvor: Srna