U hidromeliracione sisteme uloženo 4.300.000 KM

0

 

Mirjanić je, nakon razgovora sa načelnikom Modriče Mladenom Krekićem, rekao novinarima da su svi projekti, koji su poslije poplava 2014. godine dogovreni sa rukovodstvom ove opštine, realizovani u cijelosti ili su u završnoj fazi.

On je najavio da će, u saradnji sa opštinskom adminsitracijom, u narednom periodu biti riješen problem kišne kanalizacije u Modriči, navodeći da je rok za završetak ovog projekta kraj 2016. godine. 

Mirjanić smatra da će, završetkom izgradnje novih i sanacijom postojećih vodoprivednih objekata, problem ugroženosti opštine Modriča poplavama biti najvećim dijelom prevazđen. 

„Vlada Republike Srpske je u Modriči u zaštitu od poplava uložila 650.000 KM iz Fonda solidarnosti, dok je u izgradnju i sanaciju vodoprivrednih objekata investirano 3.300.000 KM sredstava Evropske investicione banke“, pojasnio je Mirjanić. 

On je najavio izdvajanje novih sredstava za poboljšanje nasipa i kanala koji su već završeni, predati Javnoj ustanovi „Vode Srpske“ i opštini Modriča, a u planu je i rekonstrukcija i dogradnja nasipa na rijeci Bosni u naselju Dobor.

Krekić je rekao da je završena kompletna projektna dokumentacija za nasip na rijeci Bosni u Dobor naselju i da se nada da će naredne godine ovaj problem biti riješen na kvalitetan način.

„Dobili smo podršku Vlade i Ministarstva da se završi kišna kanalizacija, čime će biti zaštićen centar grada u slučaju većih padavina“, naveo je Krekić i istakao da je zadovoljan radovima koji su do danas završeni.

Mirjanić i Krekić sa saradnicima, nakon sastanka u zgradi opštine, posjetili su farmu krava „MK kompani“ u Borovom Polju i obišli zapadni lateralni kanal koji je krajem prošle godine saniran sredstvima od 2.220.660 KM Evropske investicione banke.

Izvor: Srna