Connect with us

TEHNOLOGIJA

Kako gledati uživo fudbal na telefonu?

SVIJET – Evo kako da pratite uživo bilo koji sport. Tačnije, evo kako da uživo gledate gomilu kanala, uključujući Sky Sports, EuroSport, TrueSport itd.

Objavljeno

 


Izvor:

 

Praćenje sporta putem telefona nije veliki problem. Postoji mnogo aplikacija koje ljubiteljima raznih sportova omogućava da provjere rezultat tj. ishod kraja meča ili trke. Te aplikacije mogu dostaviti ogromnu količinu informacija koje podrazumevaju mnogo više od krajnjeg ishoda. Detaljnije o tim aplikacijama pročitajte na priloženim linkovima:

>> Ovo je najbolja aplikacija za praćenje sportskih rezultata i novosti! <<

>> Najbolja aplikacija za praćenje EURO 2016 u Francuskoj! <<

Reklama

Međutim, postoje utakmice ili trke koje mnogi ne žele da propuste. U tim okolnostima jedini spas je pametni telefon ili tablet. Naravno, uz odgovarajući uređaj potreban je i pristup internetu, bilo putem WiFi-a ili 3G/4G-a. Ako to možete da obezbjedite, a rijetko ko ne može, onda imate sve što vam je potrebno da se gledate svoj omiljeni sportski događaj.

U zavisnosti od toga šta želite da pratite, odaberite neku od sljedećih aplikacija:

Ustream
U pitanju je aplikacija namjenjena za pregled uživo prenosa ili uživo emitovanje videa. Ukoliko napravite nalog, bez problema ćete moći i sami da emitujete video kako bi ostali mogli da ga pregledaju. Međutim, ukoliko želite da koristite aplikaciju samo u svojstvu posmatrača, onda niste u obavezi da kreirate nalog.

Dakle, Ustream nudi gomilu uživo sadržaja, uključujući one privatne video priloge. Kako bi vi pronašli sportski događaj koji želite da pratite, potrebno je da dodirnete na “Sports” kategoriju. Prelistavanjem može pronaći ono što želite ili unošenjem ključnih reči u panelu za pretragu.

Reklama

Primera radi, u toku je EP 2016, konkretno utakmica između Španije i Češka. Da biste pronašli uživo prenos, dodirnite prvo na kategoriju “Sports” zatim na panel za pretragu i unesite neku od ključnih reči: recimo “Spain” ili možda “Euro 2016”. Pri unošenju ključnih reči, izlistaće vam se vezano za to. U našem slučaju, prenos utakmice nam se izlistao kao prvi na listi.

Ustream aplikaciju možete preuzeti direktno sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Ustream <<

Sport TV Live
Sljedeća aplikacija koja je veoma zgodna je “Sport TV Live”. Ona pruža prenos uživo većinu poznatih sportskih kanala, uključujući i one malo manje poznate. Prednost ove aplikacije je to što obuhvata veliki broj kanala koji emituju na nacionalnoj frekvenciji u svojoj državi. Samim tim, putem Sport TV Live pruža mogućnost da ih korisnici gledaju, bez obzira u kojoj se zemlji nalazili.

Reklama

Jedini nedostatak ove aplikacije je prenatrpanost reklamama i manji broj fudbalskih kanala. Naravno, ova aplikacija nudi emitovanje uživo kanala kao što su Sky Sports, EuroSport, TrueSport, itd. U suštini, ako pratite sport aktivno, nije na odmet imati ovu aplikaciju na svom telefonu. Probajte je pa nam pišite utiske.

Ustream aplikaciju možete preuzeti direktno sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Sport TV Live <<

Serbia TV
I na kraju, jedan predlog o aplikaciji koja nije baš sportskog karaktera ali može da posluži u tu svrhu kada se neki meč emituje na našim nacionalnim kanalima kao što su RTS, Pink, Prva i slično.

Reklama

Naime, aplikacija nudi uživo emitovanje preko 40 kanala, što nacionalnih, što lokalnih. Zašto biste pratili uživo emitovanje putem neke strane televizije, kada možete putem naše. Ipak je zabavnije slušati komentatora Acu Stojanovića prepoznatljivog kao “Aca informacija” neko nekog koga i ne razumijete…  

Sve u svemu, ono što je bitno da znate je da “Serbia TV” zahteva MX Player za uživo emitovanje televizijskih programa. Nju možete preuzeti sa ovog LINKA. Kasnije, kada dodirnete na željeni program, pojaviće vam se Google reklama ispod koje imate “Play” taster za pokretanje uživo emitovanja programa.

Ustream aplikaciju možete preuzeti direktno sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Sport TV Live <<

Reklama

Izvor: Pametni telefoni

Nastavite čitati

TEHNOLOGIJA

Izvoz IT sektora BiH premašio pola milijarde KM

Objavljeno

 

Od

Jedna od rijetkih djelatnosti u kojima BiH ostvaruje suficit u razmjeni sa svijetom je IT (informacione tehnologije) sektor, o čemu svjedoče podaci prema kojima je vrijednost izvoza kompjuterskih usluga lani premašila pola milijarde maraka, dok su u istom periodu strani stručnjaci domaćem tržištu prodali tek oko 51 milion KM svojih pametnih rješenja.

Centralna banka BiH u okviru procjena platnog bilansa na osnovu raspoloživih izvornih podataka vrši procjene uvoza i izvoza usluga i njihovih podkomponenti, između ostalog, i za telekomunikacijske, kompjuterske i informacijske usluge.

„Vrijednost izvoza kompjuterskih usluga u 2022. godini iznosila je 544,54 miliona KM, a u 2021. 396,67 miliona maraka. Kada je riječ o uvozu, BiH je lani uvezla kompjuterskih usluga u vrijednosti od 51,07 miliona maraka, a u 2021. 47,84 miliona KM“, istakli su u Centralnoj banci BiH i naglasili da ne raspolažu podacima o kojoj specifičnoj vrsti usluga se radi.

U Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS kažu da je, kada je u pitanju izvoz, IT sektor najbrže rastuća industrija u Srpskoj.

Reklama

„Najbrža stopa rasta izvoza je upravo u oblasti IT usluga iako vrijednost izvoza u toj grani nije najviša jer drugi sektori ostvaruju veće vrijednosti izvoza. Nažalost, IT sektor je nedovoljno razvijen u Srpskoj i BiH, ali postoji značajan potencijal razvoja te industrije na ukupni privredni rast. Istraživanja pokazuju da rast izdvajanja za IT industriju dovodi do rasta BDP-a od dva odsto“, rekao je pomoćnik ministra za informaciono društvo Denis Turkanović i dodao da dalji razvoj IT sektora zahtijeva i veća ulaganja u ljudske potencijale.

Da je manjak stručnog kadra prepreka za ozbiljniji razvoj IT sektora u Srpskoj i BiH, smatra i suvlasnik i tehnički direktor banjalučke kompanije “East Code” Saša Matić.

Već sada našem tržištu nedostaje kvalitetnih, stručnih radnika, a plate senior programera idu i do pet, šest hiljada maraka. Ima dosta priučenih radnika i ko ima afiniteta, za godinu može postati solidan u ovom poslu, s tim da tehnologije toliko brzo napreduju i da, ako se dodatno ne usavršavaju i ne uče samostalno, ne mogu mnogo postići“, kazuje Matić i dodaje da su odlično poznavanje engleskog jezika i vješt rad na kompjuteru osnovne kvalifikacije koje moraju imati IT stručnjaci.

Prema podacima APIF-a, lani su u Srpskoj novoosnovana 53 poslovna subjekta u oblasti računarskog programiranja, a godinu ranije njih 38. Glas Srpske

Reklama
Nastavite čitati

TEHNOLOGIJA

Zaboravili ste lozinku svog Android telefona? Evo rješenja

Objavljeno

 

Ako ste zaboravili lozinku za ulazak u svoj pametni telefon, nije sve izgubljeno. Postoji način da ga otključate. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Industrija 4.0 pušta korijene i u BiH

Objavljeno

 

Industrija 4.0, koja je zaživjela u razvijenim zemljama, počela je svoje korijene da pušta i u BiH, a već postoji zainteresovanost domaćih kompanija za digitalizaciju i ulaganje u nove tehnologije. (više…)

Nastavite čitati

U trendu