Connect with us

TEHNOLOGIJA

Kako gledati uživo fudbal na telefonu?

SVIJET – Evo kako da pratite uživo bilo koji sport. Tačnije, evo kako da uživo gledate gomilu kanala, uključujući Sky Sports, EuroSport, TrueSport itd.

Objavljeno

 


 

Praćenje sporta putem telefona nije veliki problem. Postoji mnogo aplikacija koje ljubiteljima raznih sportova omogućava da provjere rezultat tj. ishod kraja meča ili trke. Te aplikacije mogu dostaviti ogromnu količinu informacija koje podrazumevaju mnogo više od krajnjeg ishoda. Detaljnije o tim aplikacijama pročitajte na priloženim linkovima:

>> Ovo je najbolja aplikacija za praćenje sportskih rezultata i novosti! <<

>> Najbolja aplikacija za praćenje EURO 2016 u Francuskoj! <<

Međutim, postoje utakmice ili trke koje mnogi ne žele da propuste. U tim okolnostima jedini spas je pametni telefon ili tablet. Naravno, uz odgovarajući uređaj potreban je i pristup internetu, bilo putem WiFi-a ili 3G/4G-a. Ako to možete da obezbjedite, a rijetko ko ne može, onda imate sve što vam je potrebno da se gledate svoj omiljeni sportski događaj.

U zavisnosti od toga šta želite da pratite, odaberite neku od sljedećih aplikacija:

Reklama

Ustream
U pitanju je aplikacija namjenjena za pregled uživo prenosa ili uživo emitovanje videa. Ukoliko napravite nalog, bez problema ćete moći i sami da emitujete video kako bi ostali mogli da ga pregledaju. Međutim, ukoliko želite da koristite aplikaciju samo u svojstvu posmatrača, onda niste u obavezi da kreirate nalog.

Dakle, Ustream nudi gomilu uživo sadržaja, uključujući one privatne video priloge. Kako bi vi pronašli sportski događaj koji želite da pratite, potrebno je da dodirnete na “Sports” kategoriju. Prelistavanjem može pronaći ono što želite ili unošenjem ključnih reči u panelu za pretragu.

Primera radi, u toku je EP 2016, konkretno utakmica između Španije i Češka. Da biste pronašli uživo prenos, dodirnite prvo na kategoriju “Sports” zatim na panel za pretragu i unesite neku od ključnih reči: recimo “Spain” ili možda “Euro 2016”. Pri unošenju ključnih reči, izlistaće vam se vezano za to. U našem slučaju, prenos utakmice nam se izlistao kao prvi na listi.

Ustream aplikaciju možete preuzeti direktno sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Ustream <<

Sport TV Live
Sljedeća aplikacija koja je veoma zgodna je “Sport TV Live”. Ona pruža prenos uživo većinu poznatih sportskih kanala, uključujući i one malo manje poznate. Prednost ove aplikacije je to što obuhvata veliki broj kanala koji emituju na nacionalnoj frekvenciji u svojoj državi. Samim tim, putem Sport TV Live pruža mogućnost da ih korisnici gledaju, bez obzira u kojoj se zemlji nalazili.

Reklama

Jedini nedostatak ove aplikacije je prenatrpanost reklamama i manji broj fudbalskih kanala. Naravno, ova aplikacija nudi emitovanje uživo kanala kao što su Sky Sports, EuroSport, TrueSport, itd. U suštini, ako pratite sport aktivno, nije na odmet imati ovu aplikaciju na svom telefonu. Probajte je pa nam pišite utiske.

Ustream aplikaciju možete preuzeti direktno sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Sport TV Live <<

Serbia TV
I na kraju, jedan predlog o aplikaciji koja nije baš sportskog karaktera ali može da posluži u tu svrhu kada se neki meč emituje na našim nacionalnim kanalima kao što su RTS, Pink, Prva i slično.

Naime, aplikacija nudi uživo emitovanje preko 40 kanala, što nacionalnih, što lokalnih. Zašto biste pratili uživo emitovanje putem neke strane televizije, kada možete putem naše. Ipak je zabavnije slušati komentatora Acu Stojanovića prepoznatljivog kao “Aca informacija” neko nekog koga i ne razumijete…  

Sve u svemu, ono što je bitno da znate je da “Serbia TV” zahteva MX Player za uživo emitovanje televizijskih programa. Nju možete preuzeti sa ovog LINKA. Kasnije, kada dodirnete na željeni program, pojaviće vam se Google reklama ispod koje imate “Play” taster za pokretanje uživo emitovanja programa.

Reklama

Ustream aplikaciju možete preuzeti direktno sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Sport TV Live <<

Izvor: Pametni telefoni

Nastavite čitati

TEHNOLOGIJA

Kompanija Richarda Bransona u BiH promijenila vlasnike i identitet

Objavljeno

 

Od

Kompanija Virgin Pulse Bosnia, jedan od vodećih IT firmi u Bosni i Hercegovini, primijenila je ime i vizuelni identitet, nakon spajanja i promijena u vlasničkoj strukturi.

Podsjećanja radi, riječ je o kompaniji koju je osnovao britanski milijarder Richard Branson.

Kompanija Virgin Pulse nedavno je spojena sa drugom kompanijom, HealthComp. Nova kompanija koja je nastala spajanjem ove dvije firme zove se Personify Health, pa je posljedično preimenovana i kompanija u BiH, izvještava BiznisInfo.ba.

Kombinovana vrijednost dvije kompanije je 3 mlrd USD. Obje kompanije se bave unapređenjem zdravlja koristeći najsavremenije tehnologije.

Od spajanja, dvije firme su predstavile prvu i jedinu personaliziranu zdravstvenu platformu – sve na jednom mjestu. Personify Health pomaže firmama da optimiziraju ulaganja u svoje članove dok istovremeno osnažuje ljude da se dublje bave svojim zdravljem.

Nova kompanija ima kompleksnu vlasničku strukturu iza koje stoje veliki ulagači. Većinski vlasnik Personify Healtha je fond New Mountain Capital, div koji upravlja imovinom ukupne vrijednosti od preko 40 mlrd USD. Fond je osnovao Steve Klinsky 1999. godine.

Reklama

Drugi veliki dioničari Personify Healtha su Blackstone, Marlin Equity Partners i Morgan Health.

Kako je BiznisInfo.ba ranije pisao, firma Virgin Pulse Bosnia prošle godine je ostvarila ukupne prihode od oko 32,4 mil KM. To su rekordni prihodi i predstavljanju veliko povećanje u odnosu na 21,4 mil KM iz 2021. godine ili 12,7 miliona iz 2020. godine. Nedavno su dosegli broj od 600 zaposlenih u BiH.

Virgin Pulse Bosnia ima sjedište u Tuzli i ured u Sarajevu. Ova kompanija u BiH se neprestano širi. Riječ je trenutno o jednoj od vodećih kompanija u BiH iz IT industrije. Iz naše zemlje, oni rade sa klijentima širom svijeta.

Virgin Puls je 2018. preuzeo tuzlansku firmu Piksel Interactive koja je tada zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Kompanija, koja se od tada zove Virgin Pulse Bosnia, konstantno se širi. Agencija za promociju stranih investicija proglasila Virgin Pulse jednim od najznačajnijih stranih investitora u BiH u 2021.

biznisinfo.ba

Reklama
Nastavite čitati

TEHNOLOGIJA

Miškovićev „Ananas“ ulazi na tržište BiH

Objavljeno

 

Od

Najveća regionalna platforma za elektroničku trgovinu Ananas, članica Delta Holdinga Miroslava Miškovića, planira ove godine ući na tržišta Bosne i Hercegovine i Crne Gore, obznanila je danas na konferenciji za novinare viša potpredsjednica za strategiju i razvoj kompanije Delta Holdinga Marija Desivojević Cvetković.

– Platforma je u prošloj godini otvorila svoje urede u Sjevernoj Makedoniji, a u ovoj godini planiran je izlazak na nova tržišta regije, prije svega Crne Gore već u prvoj polovini godine. Smatramo kako ova zemlja ima veliki potencijal. Također, početkom druge polovine godine planiramo i ulazak na tržište Bosne i Hercegovine – kazala je Desivojević Cvetković.

Ananas na crnogorsko tržište neće ući putem akvizicije postojećeg e-trgovca kako je to uradio u Sjevernog Makedoniji nego izravno. Cvetkovićeva je najavila i širenje na tržišta Albanije i Kosova.

Manager.ba

Nastavite čitati

TEHNOLOGIJA

Google lansirao Gemini, odgovor na Chat GPT

Objavljeno

 

Od

Google je u srijedu lansirao ono što smatra svojim najvećim i najsposobnijim modelom vještačke inteligencije dok raste pritisak na kompaniju da odgovori kako će unovčiti AI.

Veliki jezički model Gemini uključivaće paket od tri različite veličine: Gemini Ultra, njegova najveća, najsposobnija kategorija; Gemini Pro, koji se prilagođava širokom rasponu zadataka; i Gemini Nano, koji će koristiti za specifične zadatke i mobilne uređaje.

Za sada, kompanija planira da licencira Gemini korisnicima putem Google Clouda za korištenje u vlastitim aplikacijama. Od 13. decembra programeri i poslovni korisnici mogu pristupiti Gemini Pro putem Gemini API-ja u Google AI Studiju ili Google Cloud Vertex AI. Android programeri takođe će moći da grade s Gemini Nano.

Gemini će se takođe koristiti za pokretanje Googleovih proizvoda kao što su njegov Bard chatbot i Search Generative Experience, koji pokušava odgovoriti na upite pretraživanja tekstom u stilu razgovora (SGE još nije široko dostupan).

Gemini Ultra je prvi model koji nadmašuje ljudske stručnjake na MMLU-u , koji koristi kombinaciju 57 predmeta kao što su matematika, fizika, istorija, pravo, medicina i etika za testiranje znanja o svijetu i sposobnosti rješavanja problema, kompanija je rekla u blog postu u srijedu. Navodno može razumjeti nijanse i razmišljanje u složenim temama.

Gemini je rezultat velikih zajedničkih napora timova Googlea, uključujući naše kolege iz Google Researcha – napisao je izvršni direktor Sundar Pichai u objavi na blogu u srijedu. “Izgrađen je od temelja da bude multimodalan, što znači da može generalizovati i neprimjetno razumjeti, djelovati i kombinirati različite vrste informacija uključujući tekst, kod, audio, sliku i video.”

Reklama

Počevši od danas, Googleov chatbot Bard koristit će Gemini Pro za pomoć s naprednim razmišljanjem, planiranjem, razumijevanjem i drugim mogućnostima. Početkom sljedeće godine pokrenuće “Bard Advanced”, koji će koristiti Gemini Ultra, rekli su rukovodioci  u razgovoru s novinarima u utorak. Predstavlja najveće ažuriranje Barda, njegovog chatbota sličnog ChatGPT-u, prenio je SEEbiz.

Nastavite čitati

U trendu