Kinezi zainteresirani za ulaganja u BiH i namještaj koji se proizvodi u Fojnici

0

Kineski proizvođač namještaja Huari ima deset tvornica s 3.000 radnika u proizvodnji i raspolaže s lancem salona namještaja na 1.000 lokacija širom Kine.

„Predstavili smo MS&WOOD, a Kinezi su odlično reagirali na kvalitet i dizajn našeg namještaja, pogotovo na činjenicu da se radi o dvostruko nagrađenim proizvodima na prestižnom Sajmu namještaja u Kelnu. Posebno ih je fasciniralo što je naš namještaj uvršten u ovogodišnju redovnu postavku Triennala umjetnosti i dizajna u Milanu. Veoma su zainteresirani da kupuju naše proizvode. Naše kineske prijatelje privlači namještaj koji proizvodimo u Fojnici, visoke dodane vrijednosti, zahtjevnih proizvodnih segmenata i originalnog dizajna“, izjavio je direktor MS&WOOD Muhamed Pilav.

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo, zajedno s grupom privrednika, otputovala je u radnu posjetu Narodnoj Republici Kini. Delegacija je prisustvovala Trećem susretu lidera jugoistočne Evrope i Kine, u gradu Tangšanu u pokrajini Hebei. Tema ovogodišnjeg susreta je „Nove prilike, nove sfere, novi prostor“, a cilj je jačanje prijateljskih odnosa i saradnje između Kine i zemalja Jugoistočne Evrope.

Pokrajina Hebei ima 72 miliona stanovnika, a u gradu Tangšan živi 3,2 miliona stanovnika.

 

Izvor: Klix.ba