Milion evra za najbolju biznis ideju

0

 

Najkreativnije ideje i timovi imaće priliku da osvoje direktne investicije u iznosu do million evra, rečeno je na konfereciji za novinare u PKS.

Predmet konkursa su projekti iz najrazlicitijih oblasti poput IT industrije, medicinske tehnologije, prirodi resursi, zaštita životne sredine, umetnost i dizan, poljoprivreda, proizvodi i usluge.

Predsjednik PKS Marko Čadež rekao je da Beograd ima veliki potencijal za inovativne tehnologije i razvoj novih poslovnih modela.

On je rekao da PKS prati i razvija se zajedno sa svime onim što se dešava u privredi.

Kako je dodao, važno je da se sa tradicionalne ekonomije okrene ka širenju i razvoju ideja koje su usmjerene na inovativnu tehnologiju.

On je pohvalio inicijativu njemačkog fonda navodeći da su izrazili spremnost da ulažu u nove ideje i da se one razvijaju u ozbiljan poslovni projekat.

Čadež je pozvao sve zainteresovane koji imaju dobre ideje da se prijave na konkurs koji će trajati do 1. jula.

Prijavljivanje je omogućeno preko sajta www.foundcenter.com/cath, a ideje i projekti koji uđu u uži izbor biće predstavljeni Odboru njemačkih investitora koji se održava krajem septembra.

Milica Kolundžija iz Foundcenter Investment Beograd podsjetila je da je konkurs otvoren još u aprilu i da svi koji žele i imaju ideje mogu da konkurišu do 1. jula.

Kako je istakla, ideje koje se podnose moraju imati potencijal za širenje na druga tržišta.

Na konkurs je do sada stiglo 157 prijavljenih projekata, a kako je dodala Kolundžija mogu se prijaviti kako manje firme, kompanije tako i fizička lica. Sve informacije mogu se naći na sajtu foundcenter.com.

Predstavnik Investicionog centra za Berlin i Beograd i član žirija na konkursu Dejan Jocić rekao je da su važne prave investicije koje će podržati razvoj preduzetništva i da se dobre ideje šire.

Njemački investicioni fond posluje u Berlinu i Los Anđelesu, a od nedavno je otvorio sjedište za Jugoistočnu Evropu u Beogradu.

Cilj je da doprinese jačanju preduzetničkog duha i podstakne razvoj kreativnosti i inovacija, kao i da podrži razvoj projekata i postojećeg biznisa, čiji potencijal prevazilazi lokalno tržište.

 

Izvor: Economy.rs