Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Praćenje i ocjenjivanje radne uspješnosti

NEUM – Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje  organizuje seminar na temu Praćenje i ocjenjivanje radne uspješnosti. Seminar će se održati 14.-16.07.2016. u Neumu. Rok za prijavu je 04.07.2016 a boj polaznika je ograničen.

Objavljeno

 


 

POKLON KNJIGA: Menadžment ljudskih resursa-praćenje i ocjenjivanje radne uspješnosti

„Ljudski resursi su pokretači svih organizacija,samo adekvatno bavljenje ljudima, uvođenje sistema za HRM ili dio aktivnosti ULJR će obezbjediti efikasno funkcionisanje organizacija gdje su koristi višestruke kako za organizaciju tako i za zaposlene.“

Praćenje i ocjenjivanje radne uspješnosti predstavlja postupak koji se odvija u tri važna koraka:

1.postavljanje ciljeva i praćenje radne uspješnosti

2.ocjenjivanje

Reklama

3.pružanje povratne informacije

Praćenje i ocjenjivanje radne uspješnosti pomaže i rukovodiocima i zaposlenima da zajedno planiraju ciljeve i očekivani učinak što može biti dobra podloga i za nagrađivanje zaposlenih a i unaprijeđenje. Povratna informacija i organizovanje sastanka u četri oka omogućava menadžerima(rukovodiocima) da dođu do suglasnosti ocjene i time smanje rizik od bilo kakvih iznenađenja kao što su žalbe pa i tužbe.

Ukoliko ocjenjivanje radne učinkovitosti provodite jedanput godišnje ovo je prava prilika i vrijeme da sprovedete efikasan proces u tri važna koraka.Naučite postavljati ciljeve na početku godine ocjenjivanja,pratite radnu uspješnost,definišete sposobnosti i ponašanja.,ocjenite i pružite povratnu informaciju.

Koristi za učesnike seminara

Kako uspostaviti adekvatan način ocjenjivanja i odabrati pravi model za organizaciju koja će dati efekte I utjecati na razvoj i zaposlenih i organizacije?

Kako izbjeći nedostatke u postojećoj proceduri ocjene o radu ?Kako postaviti ciljeve na početku godine ocjenjivanja,kako obaviti feedback intervju ili kako uspostaviti sistem za praćenje I ocjenjivanje radne uspješnosti kroz tri važna koraka? Odgovore potražite na interaktivnom otvorenom seminaru.
Kako prepoznati kompetencije I pravilno ih ocjeniti?

Reklama

SEMINAR JE NAMJENJEN:

Menadžerima,direktorima,rukovodiocima,šefovima odjela i organizacionih organizacijama,općinama/opštinama,javnim institucijama,privatnim preduzećima i svima koje interesira ova tema i može im pomoći u njihovom ličnom razvoju jedinica, sužbama/odjelima za ULJR,zaposlenima koji se bave HRM-om u

Kratki sadržaj seminara:

Pojam i značaj upravljanja radnim učinkom kroz tri važna koraka(postavljanje ciljeva i praćenje radne uspješnosti,ocjenjivanje I pružanje povratne informacija)
Kompetencije i kako ih uspostaviti i ocjeniti

Pozitivni i negativni efekti ocjenjivanja
Metode ocjenjivanja-Koncept 360 stepeni
Greške u ocjenjivanju
Izvori informacija o radnoj uspješnosti
Pružanje povratne informacije(feedback intervju)
Timski rad i ocjenjivanje timova
Metode rada:

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja koja ćete moći primjeniti u svojim organizacijama.

Reklama

Kontakt osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: [email protected]

www.businesseduca.com

Izvor: Akta

Reklama

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu