Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Stručnjaci u Neumu raspravljaju o ulozi notara u BiH

NEUM – Okrugli stol “Aktualni razvoj notarijata u Jugoistočnoj Europi s osvrtom na presudu Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine“ održat će se 18. juna u suorganizaciji Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – GIZ –Deutsche Gesellschaft for Internationale Zusammenarbeit – Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Europu – Pravna reforma i Notarske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Objavljeno

 


 

To je jedan od tri okrugla stola koja će biti organizirana u sklopu XIV. Međunarodnog savjetovanja pod nazivom “Aktualnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse“ koje će se održati u Neumu, od 17. do 19. juna u Grand hotelu „Neum“, priopćeno je s Pravnoga fakulteta mostarskoga sveučilišta, koji je organizator ovog savjetovanja.

Nakon što je Ustavni sud Federacije BiH donio presudu u svezi sa Zakonom o notarima, pojavljuju se različita tumačenja o tome što ta presuda znači u praksi. Inicijatori apelacije tvrde kako će sada građani sami moći birati tko će im sastavljati određene ugovore koje su do sada mogli sastavljati samo notari. Članovi notarske komore s druge strane tvrde kako će to i dalje moći raditi isključivo notari jer bi morao biti promijenjen niz zakona da bi to mogli činiti i advokati, ističu organizatori.

Ovogodišnje savjetovanje, koje tradicionalno organizira Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, okupiće eminentne pravne naučnike i praktičare iz regije (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Makedonija, – profesore pravnih fakulteta, suce, advokate, notare (javne bilježnike), pravobranitelje i druge pravnike koji se bave građanskim i trgovačkim pravom, ili srodnim pravnim disciplinama. 

Izvor: Fena

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu