Connect with us

PRAVO

Pred ministrima raspodjela novca od GSM licenci

SARAJEVO – Savjet ministara BiH razmatraće danas na sjednici Prijedlog odluke o načinu raspodjele prenesenih namjenskih nerealizovanih sredstava uplaćenih na ime dodijeljenih GSM licenci.

Objavljeno

 


 

Pred ministrima će se naći i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom BiH četiri /2015/ čiji je predlagač Ministarstvo spoljnih poslova.

Na dnevnom redu je i Nacrt sporazuma koji se odnosi na uzajamno priznavanje i zamjenu vozačkih dozvola između Savjeta ministara BiH i Vlade Turske, sa Izvještajem o vođenju pregovora, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i transporta.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Sjednica će početi u 12.30 časova u zgradi institucija BiH, nakon koje će biti objavljeno saopštenje. 

 

Reklama

Izvor: Capital.ba

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu