Connect with us

PRAVO

U Federaciji BiH nova odluka o putnim troškovima

SARAJEVO – U „Službenim novinama FBiH“, broj 44/16 od 08.6.2016. godine, objavljena je „Uredba o naknadama troškova za službena putovanja“.  Ovom odlukom utvrđuju se vrste i visine naknada za službena putovanja, kao i postupak ostvarivanja tih naknada.

Objavljeno

 


Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”, tj. od 16.6.2016. godine.

– Detaljna tumačenja ove odluke planirana su na seminarima koji će se održati u  Zenici:  16.6.2016. u  Hotelu Zenica, u Bihaću 17.6.2016.u  Hotelu Park, u Mostaru 20.6.2016. u Hotelu Mostar, u Sarajevu  21.6.2016. u UNITIC Amfiteataru i u Tuzli 22.6.2016.u  hotelu Tuzla – navedeno je na stranicama Feb.ba.

Pored tumačenja ove odluke na seminaru će biti razgovora i o polugodišnjem pbračunu, novom zakonu o PIO-u, mežuentiteskim zaposlenjima,fiskalizaciji i srosdnim temama.

Planirani predavači na seminaru Elma Peštović, Denis Zukić, Edin Glogić kao i predstavnici Ministarstva za rad i socijalnu politiku FBiH.

B. V.

Privrednik.ba

Reklama
Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu