Connect with us

LIČNE FINANSIJE

Savjet bankara o korišćenju novca na ljetovanju

SRBIJA –  Na putovanju u inostranstvo bolje je nositi kartice nego keš, savjet je bankara, uz objašnjenje da je keš jeftiniji i nema provizija, ali u slučaju krađe kartice, ne znači da je automatski ukraden i novac.

Objavljeno

 


 

Podizanje novca na bankomatima u inostranstvu košta od jedan do tri odsto, ili minimalno tri do pet evra po transakciji. U Narodnoj banci Srbije ukazuju da svaki vid plaćanja nosi određene rizike, ali je platna kartica, zbog zaštitnih mera za korisnika ipak bezbednija.

Visina provizije za korišćenje bankomata u inostranstvu, razlikuje se zavisno od vrste kartice i iznosa koji se podiže, a bankari upozorava da je i duplo viša.

“Savet klijentima da ukoliko podižu novac sa bankomata u inostranstvu, da to rade u većem iznosu, kako ne bi više puta podizali i plaćali proviziju. Klijent treba konstantno da prati poruke na svom mobilnom telefonu i ukoliko vidi SMS sa transakcijom koja nije vezana za transakciju koju je on lično obavio, da to odmah prijavi banci”, savetuje Petar Jovanović iz Rajfajzen banke.

Izvor: Economy.rs

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Koliko se razlikuje potrošnja goriva po putnom računaru od stvarne potrošnje

Objavljeno

 

Od

Cijene goriva

Zanimljivo je da većina kompjutera u automobilu obmanjuje u korist vozača i pokazuje više u odnosu na ono koliko vozilo zaista troši. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Kako da izbjegnete postpandemijsko trošenje i uštedite

Objavljeno

 

Od

Pandemija koronavirusa finansijski je oštetila brojne porodice, ali je i neke osobe naučila da budu štedljive. (više…)

Nastavite čitati

U trendu