Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Sporna prodaja sportske opreme

SRBIJA – Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji saopštila je da je pokrenula postupke radi ispitivanja povrede konkurencije protiv 16 učesnika na tržištu veleprodaje i maloprodaje sportske odjeće, obuće, opreme i aksesoara.

Objavljeno

 


Postupci su pokrenuti protiv „N-sport”, preduzeća „Đak”, „Officce shoes”, „Planeta sport“,„ Carvel“,„Sport marketa“,„ Zvezda forever“, „otal sport“,„Sportiko”, „Univers-co”, „Eurostar”, „Trim”, „K.G. fashion”, „Kopelli”, STR „Fokus” i komisiona „Sport one“.

Komisija je polovinom prošlog mjeseca obavila nenajavljeni uviđaj u poslovnim prostorijama društva „N-sport” i pribavila informacije, podatke i ugovore koje je to društvo zaključilo sa svojim kupcima. Nenajavljeni uviđan sproveden je zbog osnovane sumnje da postoji opasnost uklanjanja ili izmjene dokaza koji se nalaze kod stranke u postupku.

Po prikupljenim informacijama i dokumentima, društvo „N-sport”, kao prodavac, zaključilo je s ostalim učesnicima na tržištu protiv kojih je Komisija pokrenula postupak, ugovore o poslovnoj saradnji koji su sadržavali obavezu kupca da se u daljoj prodaji pridržavaju minimalnih maloprodajnih cijena koje određuje to društvo.

Ta obaveza se naglašeno odnosila na robne marke „Puma”, „Russell Athletic”, „Sergio Tacchini” i druge. Takođe, ugovorima je bila predviđena zabrana akcijskih prodaja i drugih oblika povoljnije prodaje bez prethodnog odobrenja prodavca, odnosno „N-sporta”.

Komisija je osnovano pretpostavila da pojedine odredbe zaključenih ugovora predstavljaju obostrano usaglašenu obavezu kojom se, na nedozvoljen način, utvrđuju cijene i uslovi trgovine, što je povreda restriktivnog sporazuma. Restriktivni sporazumi su sporazumi učesnika na tržištu koji imaju cilj ili posljedicu ograničavanje, narušavanje ili spriječavanje konkurencije na tržištu Srbije.

Komisija je pozvala sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprinjeti potpunijem utvrđivanju činjeničnog stanja u ovom postupku, da joj ih dostave.

Izvor: Dnevnik.rs

Reklama
Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu