Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

A za djecu – pametni sat umjesto telefona

BUGARSKA – Pametni ručni sat i uređaj za praćenje dijece MyKiTM od nedavno je u prodaji i u Srbiji, na svim prodajnim mjestima Telenora.

Objavljeno

 


Kreiran od strane bugarske kompanije Alterko Robotiks, ovaj sat je uređaj nove generacije, koji omogućava roditeljima da prate kretanje njihove djece i budu sa njima na vezi u svakom trenutku. Radi se o najprodavanijoj IT napravi u susjednoj Bugarskoj u posljednjih devet mjeseci, sa preko 15.000 prodatih jedinica od zvaničnog predstavljanja na tržištu. Ona služi kao GPS, GSM i pametni sat istovremeno, što omogućava roditeljima da uvijek znaju gde su im djeca.

– Roditelji se osećaju opuštenije kad znaju gdje se njihovo dijete nalazi i šta trenutno radi. Izuzetno smo srećni što ćemo, u saradnji sa kompanijom Telenor u Srbiji, biti u mogućnosti da pomognemo roditeljima i u Srbiji da se osjećaju mirnije u pogledu bezbjednosti njihove djece – koristeći naš MyKiTM – kaže Dimitar Dimitrov, generalni direktor Alterka, osnivača kompanije Alterko Robotiks.

MyKiTM sadrži ugrađeni GPS modul zahvaljujući kome roditelji primaju informacije o mjestu gdje se njihovo dijete nalazi putem posebno koncipirane mobilne aplikacije MyKi Sat. Informacije o mjestu nalaženja djeteta se obnavljaju svakih 60 sekundi. Aplikacija se može preuzeti sa Google Play-a – kao i sa Apple Store-a.

Posebna prednost korišćenja MyKiTM leži u činjenici da će roditelji moći da odrede „zone bezbjednosti“ u kojima se njihovo djete najčešće nalazi. Ako bi njihovo djete – na primjer – trebalo biti u školi ujutru od 8 do 12, takva zona može biti postavljena oko škole. Ako se desi da djete napusti njenu površinu, MyKiTM će istog trenutka izvestiti roditelje o tome.

Još jedna zanimljiva funkcija ovog sata je da će roditeljima slati upozorenje u slučaju da registruje da se dijete „kreće“ neuobičajeno velikim brzinama – od preko 50 kilometara na sat. U tom slučaju, sat će sam pozvati roditelje, što će im omogućiti da čuju i shvate šta se zapravo dešava sa njim.

MyKiTM je stvoren za djecu uzrasta od 4 do 10 godina, i radi uz ugrađenu SIM karticu. Uređaj može sam da poziva pet preprogramiranih brojeva od strane roditelja putem aplikacije MyKi. MyKiTM je takođe osposobljen da šalje glasovne i prima tekstualne poruke putem četa aplikacije. Time su roditelji u mogućnosti da stupe u vezu sa njihovim djetetom u bilo kom trenutku – pod uslovom da raspolažu pametnim telefonom ili kompjuterom.

Sat takođe sadrži i SOS dugmence kojim se dijete povezuje sa roditeljima ili rođacima u slučaju vanredne situacije. Čim se dugme pritisne i uspostavi veza, MyKiTM sam kreće da zove preprogramirane SOS brojeve.

Reklama

MyKiTM je izuzetno kompaktan i pogodan za nošenje – uz adaptibilan dizajn koji omogućava nošenje sat na svakoj dječijoj ruci. Narukvica sata je sačinjena od mekog silikona, i njen prečnik je podesiv u razmjeri od 13 do 18.5 cm. On je takođe izuzetno lak – težine od samo 40 grama.

Ponuđene su tri kombinacije boja: plavo-zelena, crveno-plava i roze-žuta, dok je ekran pričvršćen gumenim zaštitnicima u obliku osmjeha. Povrh toga, displej ima OLED osvjetljenje, prijatno za oči.

Baterija MyKiTM Sata od 400 mAh puni se putem USB-a, i traje do 30 sati pri neprestanom radu. Sat posjeduje i EUR1 sertifikat i ugrađeni mjerač ubrzanja koji prati korake i nivo aktivnosti djeteta tokom dana i prikazuje ih kroz aplikaciju MyKi Sata. Na ovaj način, roditelji mogu da prate nivo aktivnosti njihovog djeteta tokom cijelog dana.

Izvor: Dnevni list Danas

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu