Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Koka-kola pati, kupci sve više „biježe“ od šećera

SVIJET – Usporeni rast globalne ekonomije i udaljavanje potrošača od zaslađenih sokova „nagrizli“ su prodaju Koka-kole šesti kvartal zaredom.

Objavljeno

 


Sve ovo je umanjilo kvartalnu dobit ovog američkog proizvođača bezalkoholnih pića za 28 odsto.

Prihodi Koka-kole širom svijeta su u kvartalu zaključno sa 30. septembrom pali za sedam odsto na godišnjem nivou, na 10,6 milijardi dolara, pri čemu je najveći pad prihoda registrovan u regionima Latinske Amerike, ali i Evrope, Afrike i Bliskog istoka, prenosi agencija Frans pres.

Rast prihoda u Severnoj Americi je bio snažan, ali je Azija, kao još jedno ključno tržište kompanije, evidentirala samo blagi rast prihoda, navodi se u saopštenju kompanije.

U tom kvartalu, neto dobit kompanije je iznosila 1,05 milijardi dolara, što je veliki pad u odnosu na 1,45 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine.

„Nastavljamo da bilježimo solidne rezultate na našim razvijenim tržištima“, izjavio je predsjednik i generalni direktor Koka-kole, Muhtar Kent.

Izvor: B92

Reklama
Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu