Connect with us

OSTALO

Poziv na drugi trilateralni poslovni forum Turska-Srbija-BiH

ISTANBUL – Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH), u saradnji sa partnerima Privrednom komorom Srbije (PKS) i Odborom za međunarodne ekonomske odnose Turske (DEIK), organizira 2. trilateralni poslovni forum između privrednika Turske, Srbije i Bosne i Hercegovine koji će se održati 26.10.2016.godine u Istanbulu.

Objavljeno

 


Tokom poslovnog foruma bit će održana Plenarna sesija na kojoj će se privrednicima obratiti visoki zvačnici triju zemalja (ministar ekonomije Turske, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH), te predsjednici DEIK-a, PK Srbije i VTK/STK BiH. U okviru Foruma također je predviđeno održavanje bilateralnih razgovora između prisutnih kompanija a konačan program će zainteresiranim kompanijama biti dostavljen naknadno.

Na Forumu se očekuje učešće kompanija iz svih sektora privrede, a posebno kompanija iz oblasti:

namjenske industrije,
transporta i logistike,
energetike,
infrastrukture,
proizvodnje auto dijelova
poljoprivredo-prehrambene industrije i
stočarstva.
Polazak za Istanbul je planiran u utorak 25.10.2016. godine a povratak iz Istanbula za Sarajevo je u četvrtak 27.10.2016. godine. Sve troškove putovanja i smještaja snose učesnici (kompanije).

Svi zainteresirani za učešće mogu dostaviti popunjen, potpisan i ovjeren prijavni formular iz priloga najkasnije do petka 19.10.2016.godine.

Kontakt osoba u VTK/STK BiH od koje se mogu dobiti dodatne informacija vezano za organizaciju Foruma je Tarik Kovač (e-mail:[email protected], tel.033 566 235).

Izvor: Akta.ba

Reklama
Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu