Connect with us

TRŽIŠTA

Mlekovita mjerka naše tržište

BANJA LUKA  – Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je u petak da su predstavnici poljske kompanije „Mlekovita“, jedne od najvećih evropskih kompanija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda, zainteresovani za ulaganja u RS.

Objavljeno

 


Mlekovita

Razmatraćemo sve varijante saradnje, rano je da prejudiciramo neka rješenja, jer je ovo njihova prva posjeta – rekao je Račić.

Predsjednik Upravnog odbora „Mlekovite“ Darijuš Sapinski naveo je da je sigurno da ova kompanija želi da ulaže i otvori proizvodnju u Srpskoj. Na sastanku sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevom Mirjanićem predstavnici „Mlekovite“ iskazali su interesovanje za saradnju sa mljekarskim sektorom Srpske. Sa delegacijom iz Poljske u petak je razgovarao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

 

 

Izvor: Glas srpske

Reklama
Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu