Connect with us

OSTALO

KKI Vrbas domaćin grupe A preliminarne runde Evro Lige

BANJA LUKA – Košarkaški klub invalida Vrbas je dobio veliko priznanje da bude domaćin grupe A preliminarne runde Euro Lige 3, koja će se održati u Banjoj Luci od 08. do 11. marta 2018. godine.

Objavljeno

 


kkivrbas

Grupa A: KKI VRBAS Banja Luka RS (BIH)

                 Turk Cell (TUR)

                 Handi Sud Basket Marseille (FRA)

                 Flink Stones (AUT)

                 KS PACTUM Scyzory Kielce (POL)

 

Reklama

Vrbas je za izbor domaćina grupe pobjedio Francusku i Austriju, pri čemu je Komitet jednoglasno glasao za Vrbas zbog njihove odlične organizacije prije dvije godine.

 

Naša grupa je dosta teška, u pitanju su ekipe koje imaju budžete preko milion eura, osim ekipe iz Poljske koja ima oko 500 000 eura.

 

Vrbas će pokušati da osvoji prvo mjesto i izbori plasman na final four koji će se održati u Španiji.

 

Reklama

Moramo se dogovoriti zajedno sa gradom, resornim ministarstvom i Vladom RS o organizaciji.

Turci su već najavili dolazak oko 300 navijača, Francuzi takođe, tako da će to biti praznik košarke u Banjoj Luci.

 

KKI Vrbas će u subotu i nedjelju 07. i 08.10.2017. učestvovati na turniru u Sanskom Mostu, gdje učestvuje šest ekipa i to će nam dobro doći za pripremu nove sezone koja počinje 04. novembra, a već 05. novembra prvo kolo NLB lige u Zagrebu. 

 

Nažalost, nismo obezbjedili ni jedna nova kolica, ali se trudimo. Uspjeli smo za 5000 KM kupiti točkove, žice, osovine, gume i ležajeve kako bismo koliko toliko unaprijedili kolica, ali to je jako malo.

Reklama

 

Planovi Vrbasa u novoj sezoni su veliki kao i uvijek. Nažalost, sve zavisi od finansijskih sredstva, došli smo na jako visok nivo i grijeh bi bilo da ne nastavimo tako dalje.

 

Ovo je više od sporta, rehabilitacija, socijalizacija, humanizacija, to je sport paraplegije i dječije paralize.

 

PR

Reklama
Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu