Connect with us

OSTALO

Kosi bob – hit frizura za jesen 2017.

Kada govorimo o frizurama, jedna se definitivno ne može izbjeći i tako je još od dvadesetih godina prošlog vijeka kada je bob prvi puta zaludio žene širom svijeta. I danas ova omiljena frizura zadržala je klasičan oblik, no ipak je modernizovana, a svake sezone najbolji „čarobnjaci“ za kosu osmišljavaju novitete kako je poboljšati i osvježiti.

Objavljeno

 


 

 

Kultni bob ove sezone dobija novu teksturu, dizajn, i asimetriju – ove jeseni nosi se kosi, asimetrični bob (naprijed duži, straga kraći). On može biti duži ili kraći, potpuno ravan ili valovit i razbarušen, a možete ga kombinovati i sa šiškama, dužim ili kraćim.

Na vama je samo da odaberete svoju verziju i budete spremni da vam kosa postane najljepši i najzanimljiviji modni dodatak. Imajte samopouzdanja nositi ovu zanimljivu frizuru i nemojte se sramiti zamoliti svoju frizerku da vam „iskopira“ neki od ovih lookova s Pinteresta.

 

{gallery}frizure_bob{/gallery} 

Reklama

 

 

Izvor: zena.rtl.hr

 

Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu