Connect with us

SPORT

U pripremama za finale NLB lige: KKI „Vrbas“ protiv KIK „Una-Sana“

Objavljeno

 


KKI Vrbas

Košarkaški klub invalida Vrbas igra prijateljsku utakmicu u subotu u 13 časova u sportskoj dvorani Borik protiv ekipe KIK Una-Sana iz Bihaća, a u okviru pripreme za finale NLB lige koje se igra protiv italijanske ekipe Castelvecchio.

„To nam je sad primarna utakmica, a nakon toga ćemo razmišljati o finalu Euro lige koje će se održati u gradu Badahos, u Španiji“ – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik kluba KKI Vrbas.

Ovim povodom, KKI Vrbas organizuje donatorsko veče radi prikupljanja potrebnih finansijska sredstva za odlazak u Španiju. Zbog preskupih avionskih karata, odlučili su da putuju autobusom, te ih čeka dalek put – 2700 km u jednom pravcu. Kompletni troškovi puta sa prevozom, smještajem i kotizacijama iznosiće oko 50.000 KM, kao i troškovi opremanja kolica – točkovi, gume, osovine i žice u iznosu od 5.000 KM.

„Molimo nadležne da nam pomognu. Za sad imamo podršku predsjednika Republike Srpske gospodina Milorada Dodika i predsjednice Vlade gospođe Željke Cvijanović. Očekujemo razgovor sa gradonačelnikom gospodinom Igorom Radojičićem, te načelnikom gospodinom Draganom Banjcem, kao i sa ministarstvom porodice, omladine i sporta“ – izjavio je Umičević, te dodaje da ne bi željeli doći u situaciju da moraju otkazati put, jer bi u tom slučaju bili obavezni platiti kaznu u iznosu od 15 000 eura, te bi bili isključeni sa svih takmičenja.

„U Španiji ćemo igrati protiv ekipa koje imaju budžet od tri do pet miliona eura. To su sve profesionalne ekipe iz najjačih liga Evrope, ali mi ne idemo da se predamo, već dostojno predstavaljamo Banja Luku i Republiku Srpsku“ – naveo je Umičević.

 

Reklama

Privrednik

Nastavite čitati

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu