Connect with us

OSTALO

Umičević Đokoviću: Mani se trave i reikija, lati se mesa i ćevapa, budi opet onaj stari Nole

Objavljeno

 


Zabrinut za zdravlje Novaka Đokovića, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i direktor TO „Bema“, Marinko Umičević uputio je najboljem srpskom teniseru otvoreno pismo. U pismu, Umičević savjetuje Đokovića da se mane trave i reikija, da dođe u Banjaluku da preuzme „Ključ grada“ Banjaluke iz 2015.godine, nagradu koju nikad nije preuzeo, te da uz banjalučki ćevap povrati snagu i postane opet onaj stari Nole.

Otvoreno pismo prenosimo u cjelosti.

Dragi Nole,

Pozivam te da dođeš u Banja Luku na ćevap fest, da pojedeš ćevapa koliko god možeš, ja ću platiti, te da posjetiš manastir Sveti Ilija u Krupi na Vrbasu, zapališ svijeću, pomoliš se Bogu i postaneš opet onaj stari Nole, naš dika i ponos, a ne da se ovako brukaš, i sebe i nas, i da te djeca pamte kao gubitnika.

Zabrinuti smo za tvoje zdravlje kada vidimo na šta ličiš jedući tu travu. Od banjalučkog ćevapa je bitku izgubio i McDonald’s, pa se nadamo da ćeš jedući banjalučke ćevape povratiti snagu i biti onaj stari.

Moj ti je prijedlog da se vratiš pravoslavlju, a ne tim bjelosvjetskim hohštaplerima koji te uče da budeš sretan kad izgubiš.

Reklama

Naš je pokojni patrijarh Pavle, neka mu je laka crna zemlja, govorio ko tebe kamenom ti njega hljebom, a moja životna filozofija je ko tebe kamenom ti njega sa tri kamena.
Predlažem, kao tvoj veliki obožavalac, da svog oca Srđana poljubiš u ruku, i da ga slušaš, kao i svoju majku Dijanu koji su te i doveli na visoke grane, te da napraviš nekakvu refu u svom životu, ili da se prosto povučeš.

Ukoliko dođeš na ćevap fest u Banja Luku, uručićemo ti nagradu koju si dobio kao počasni građanin grada Banja Luka, koju nikada nisi preuzeo.

Mani se tih reikija, lati se mesa i ćevapa, budi stari Nole.

S poštovanjem
Inžinjer Marinko Umičević

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu