Connect with us

ZABAVA

Barbi postala inženjer robotike

Objavljeno

 


Slavna lutka Barbi napravila je još jedan korak prema modernizaciji svog imidža kada je dobila lik inženjera robotike, ne bi li privukla djevojčice prema tom, ali i sličnim zanimanjima.

Samo 24 posto mjesta u naučnim zanimanjima drže žene i ova lutka smišljena je kako bi ih podstakla da istražuju nauku kroz igru, ali i uče kodiranje, zahvaljujući partnerstvu Matela sa informatičkom firmom za decu Tinker.

Kompanija je već lansirala Barbi s likom olimpijske prvakinje u mačevanju Ibtihaj Muhamad, crne gimnastičarke Gabi Daglas, a lutka meksičke slikarke Fride Kalo suočena je s autorskim sporom i zabranjena joj je prodaja u Meksiku.

 

Reklama

Izvor: N1/agencije

Nastavite čitati

SHOWBIZ

Ceremonija dodjele Oskara koštala 44 miliona dolara

Objavljeno

 

Od

Ovogodišnja, 92. svečana dodjela Oskara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu koštala je ukupno 44 miliona dolara, navodi se na finansijskom sajtu Volethab. (više…)

Nastavite čitati

DOGAĐAJI

MojMarket puzlijadom za bebe obilježava završetak projekta „Vratile se rode“

Objavljeno

 

Od

U subotu, 1. februara, trgovački lanac mojMarket organizuje puzijadu za bebe, kojom će označiti kraj projekta „Vratile se rode”. (više…)

Nastavite čitati

ZABAVA

Hari i Megan se povlače, kraljica zatečena

Objavljeno

 

Od

Britanski princ Hari i njegova supruga vojvotkinja od Saseksa Megan planiraju da se povuku iz svojih uloga kao visoko pozicioniranih članova britanske kraljevske porodice i da rade na tome da postanu finansijski nezavisni. (više…)

Nastavite čitati

U trendu