Connect with us

LIČNOSTI

Umičević: Kandidatura je velika čast, ali i obaveza

Objavljeno

 


Marinko Umičević

Ja, Marinko Umičević tehnički direktor Tvornice obuće Bema, predložen sam od strane mjesnog odbora Starčevica za kandidata za Parlament BiH što je potvrdilo i predsjedništvo SNSD-a, a ovjerio CIK. To mi je velika čast, ali i obaveza.
Nažalost, niko se ne bavi privredom na nivou BiH, a 80% problema TO Bema je upravo na nivou BiH, jer je tamo carinska, monetarna, fiskalna politika, te Centralna banka (novac).

Ja sam već treći mandat odbornik u Skupštini grada Banja Luka, savjetnik za privredu predsjednika RS gospodina Milorada Dodika, član glavnog odbora SNSD-a, senator RS, te smatram da ću svojim radom uspjeti poboljšati privredni ambijent pod uslovom da me građani izaberu, a do oktobra ima još dosta vremena.

Znam da ima dosta nezadovoljnih koji smatraju da izborne liste nisu dobre, i ja smatram da su mogle biti bolje, ali šta je tu je. CIK je potvrdio liste, stavimo tačku, zbijmo redove, mobilizirajmo se, izaberimo svog pika sa liste ili više njih, i do nove pobjede „Pod zastavom Srpske“.

 

Marinko Umičević

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

LIČNOSTI

Podvući crtu i za običnog građanina i za privredu

Objavljeno

 

Lični osjećaj povodom trenutne situacije jeste da smo već izgubili kompas po pitanju mjera. Privrednici nažalost ne znaju šta im je činiti, šta da preduzimaju i kako da se ponašaju. Da li, takoreći, da dignemo ruke od svega, nakon što smo mnogo toga već prošli, ili da podvučemo crtu i napravimo iskorak. Ne možemo ići u trku sa Evropom po pitanju normi i mjera, obzirom da smo kolektivno nedisciplinovani i neodogvorni. Disciplinu i odgovornost najčešće pokazujemo samo kada odemo na rad u inostranstvo, u strahu od gubitka posla. (više…)

Nastavite čitati

LIČNOSTI

Rukometaši Borca obradovali Umičević

Objavljeno

 

Rukometaši Borca sa stručnim štabom posjetili su Marinka Umičevića, tehničkog direktora Tvornice obuće Bema.

Tom prilikom su mu poklonili loptu sa potpisima svih igrača kao i bocu rakije, po starom dobrom srpskom običaju.
– Zaista su me obradovali i prijatno me iznenadili. Ovim gestom su željeli da mi se zahvale na svemu što za njih radim, a cijene moj rad. Veliko hvala svim rukometašima i trenerima Borca – rekao je Marinko Umičević koji je ujedno i potpredsjednik RK Borac.

Ovom prilikom Marinko Umičević je igrače i članove stručnog štaba proveo kroz pogon Beme i upoznao ih o procesu proizvodnje.

Istovremeno im je poklonio po jedan par visokokvalitetne obuće.

Nastavite čitati

U trendu