Connect with us

OSTALO

Umičević: Novac donirati u humanitarne svrhe, a ne trošiti na bilborde

Objavljeno

 


marinkoumicevic

Kampanja je krenula ovako i onako, sa mnogo podmetanja, ali ono što mi smeta je neodgovornost kako stranaka, tako i pojedinaca.

Smatram da nije primjereno lijepiti plakate po autobuskim stanicama, stubovima ulične rasvjete i sličnim mjestima, jer nam to pravi ruglo od grad. Nadam se da će nadležni organi odreagovati i adekvatno kazniti sve koji zloupotrebljavaju postavljanje plakata na ona mjesta koja nisu dozvoljena.

Takođe, vozeći se po gradu, gledam bilborde i stotine slika pojedinaca koji su dali ogroman novac, te se pitam, zar isti nisu mogli iskoristiti u humanitarne svrhe.

Ako već na pomenutim bilbordima treba da budu predsjednički kandidati, kao i kandidati za Predsjedništvo BiH, šta će ostali pojedinci.

Ne može se dobiti naklonost građana preko bilborda, niti postati prepoznatljiv. Na dan izbora su svi isti, i onaj što se hrani iz kontejnera, kao i onaj koji misli da je bogom dan i da može sve. Tada su svi isti.

 

Reklama

Marinko Umičević

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu