Connect with us

SPORT

Biću primoran da dam ostavku na mjesto predsjednika Rukometnog Saveza RS, ne želim biti talac

Objavljeno

 


Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević saopštio je da traži od nadležnih da donesu konačnu odluku po pitanju višemjesečnog rješavanja žalbe na izbor njega kao predsjednika ovog saveza, jer, kako navodi, ne želi da bude taoc ovakvog stanja.

Podsjećamo da je Umičević izabran na legalnoj sjednici Skupštine za predsjednika Saveza, nakon čega je Osnovni sud u Banjaluci donio rješenje o imenovanju njega kao ovlaštenog lica za predstavljanje i zastupanje Rukometnog saveza, međutim podnesena je žalba, kako kaže, od strane „onih koji su održali nelegalnu skupštinu“.

Umičevićevo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Molim sve nadležne da nakon višemjesečnog rješavanja žalbe donesu konačnu odluku po pitanju Rukometnog saveza Republike Srpske, jer ovako dalje ne mogu i neću da radim.

Savez je blokiran, a samo ličnim zalaganjem i zalaganjem Upravnog odbora, uspjeli smo da pokrenemo Ligu RS 1 i 2, Ligu BiH, te promjenimo komesare.

Ne mogu vjerovati da se toliko čeka odluka za koju ne znamo ni ko se žalio, te ću biti primoran da dam ostavku na mjesto predsjednika Rukometnog Saveza RS i potpredsjednika RSBiH jer ne želim da budem taoc ovakvog stanja.

Reklama

Ukoliko se do ponedjeljka, 15.10.2018. godine ne riješi to pitanje, podnijeću neopozivu ostavku i zahvaliću se svima na podršci, posebno članovima Upravnog odbora i članovima Skupštine.

Takođe, tražim da RK Borac pokrene inicijativu za formiranje novog područnog saveza, jer je dosadašnji privatna nevladina organizacija koja nikome nije polagala račune, gdje pojedinci imaju po pet glasova u Skupštini.

Došlo je vrijeme da se RK Borac nešto pita u područnom savezu, ali i da preuzme odgovornost.

Ovo su dva osnovna pitanja za moj dalji angažman u Rukometnom savezu RS.

Ako žele stanje kakvo je do sada bilo, mogu ali bez mene.

 

Reklama

Marinko Umičević

 

 

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu