Connect with us

SPORT

Umičević: KKI Vrbas promoter Banje Luke

Objavljeno

 


Grac

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ je za vikend odigrao prvo kolo NLB lige u Gracu. Ostvarili su dvije pobjede, jednu protiv ekipe „Singidunum“ iz Beograda, koju su pobijedili sa rezultatom 82:45, a drugu protiv domaćina, ekipe „FlinkStones“ sa rezultatom 70:60.
Kako navode iz KKI „Vrbas“, ekipa „FlinkStones“ je prvak Austrije, izuzetno jaka ekipa, pojačana za ovu sezonu NLB lige, te je utakmica sa njima bila teška, ipak „Vrbas“ je svojim iskustvom i kvalitetom, iako nedovoljno pripremljen, ostvario pobjedu.

„Utakmice su se odigravale u sportskoj dvorani Raiffaisen Sportpark, koju je napravila Raiffaisen banka i poklonila gradu. Radi se o fantastičnoj dvorani sa 3500 gledalaca, te bi bilo lijepo kada bi se takva dovrana napravila i u Banjoj Luci“, primijetio je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“.

„Grac je lijep grad u kome vikendom nema žive duše, te šetajući kroz grad smo zaključili da nema nigdje do naše Banja Luke. U razgovoru sa konobarima u kafićima i u hotelu u kome smo odsjeli, te u trgovačim centrima, saznali smo da na tim mjestima uglavnom rade ljudi sa naših prostora, koji se žale kako se teško živi i radi, ali ih je sramota da se vrate i to priznaju“, naveo je Umičević te dodaje: „Moram da priznam da je Vrbas tamo dočekan kao veliki klub, što i jeste. Nisu znali da je Banja Luka evropski grad sporta, kao ni da imamo tolike olimpijske šampione. KKI Vrbas je najbolji promoter Banje Luke, te smo dostojno predstavljali naš grad i Republiku Srpsku u Gracu sa dvije briljantne pobjede.“

Slijedeće kolo NLB lige se igra 8 decembra u Banjoj Luci. KKI Vrbas se okreće prvenstvu BiH, pa je tako za vikend domaćin ekipi Bosna iz Zenice, te u daljem nastavku sezone traže svoju formu.

 

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu