Connect with us

TRŽIŠTA

Džindić: Ne dolazi u obzir povećaje cijene gasa za 31,3 posto

Objavljeno

 


Snabdijevanje gasom

Ne dolazi u obzir predloženo poskupljenje cijene gasa u Federaciji Bosne i Hercegovine za 31,3 posto, može se uzeti u razmatranje povećanje za tri do pet posto, izjavio je novinarima u Sarajevu federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Dopis u kojem je rečeno da ima elemenata za povećanje cijene gasa, ali ne za 31,3 posto, kako predlaže preduzeće BH Gas, upućen je Federalnom ministarstvu trgovine, pa će Vladi Federacije vjerovatno biti predloženo povećanje tri do pet posto ili će Ministarsvu energije, rudarstva i industrije biti vraćeno da razmotri i predloži konkretnu mjeru, kazao je Džindić.

Po njegovim navodima, iz Vlade je i prije Nove godine odgovoreno privrednom društvu BH Gas da povećanje cijene za 31,3 posto ne dolazi u obzir.

 

Izvor: Fena

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu