Connect with us

TRŽIŠTA

Bivši cazinski DUF „utapa“ se u banjalučki Trgovački centar Zenit

Objavljeno

 


Zenit

Društvo Kapital Invest d.o.o. Cazin bit će pripojeno društvu Trgovački centar Zenit d.o.o. Banja Luka, navodi se u obavijesti dva društva.

Prema ugovoru sklopljenom 23. januara 2019. društvo Kapital Invest prenosi svu svoju cjelokupnu imovinu i obaveze na TC Zenit čime prestaje sa postojanjem bez postupka likvidacije.

Osnovni kapital društva Kapital Invest d.o.o. Cazin iznosi oko 489 hiljada KM, za koliko će pripajanjem biti povećan kapital društva TC Zenit, a koji trenutno iznosi oko 4,3 miliona KM, a nakon povećanja će iznositi 4,78 miliona KM.
Stopototni osnivač i vlasnik društva TC Zenit je društvo Čajavec-Mega Banja Luka.

Kapital Invest bivše je društvo za upravljanje fondovima koje je upravljalo ZIF-om Fortuna fond. Godine 2015. Kapital Investu je Komisija za vrijednosne papire FBiH oduzela dozvolu, a fondom sada upravlja DUF SME Invest iz Mostara, koji u svom portfelju ima i ZIF Crobih Fond, OIF SME BH Equity i OIF Capital. DUF SME Invest je u 100-podtotnom vlasništvu Dragana Knezovića.

Društvo Čajavec-Mega je istovremeno objavilo da namjerava priopojiti društvo „Ribo Alfa“ d.o.o. Banja Luka koje je u njegovom stopostotmnom vlasništvu.

Reklama

Društvo “Ribo Alfa” prenosi kapital od 1.000,00 KM na društvo Čajavec-Mega, čiji ukupni kapital iznosi 12,4 mil KM. Ribo-Alfa nema zaposlenih radnika, a njegovom direktoru, odnosno licima ovlašćenim za zastupanje prestaju dužnosti i ovlašćenja danom registracije prestanka Društva, odnosno brisanja u registru.

 

Izvor: Indikator.ba

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu