Connect with us

PRAVO

Grad Trebinje dobio spor protiv Bobar banke u vrijednosti 4,6 miliona KM

Objavljeno

 


Trebinje

Pravobranilaštvo Republike Srpske dobilo je spor u vrijednosti 4.621.890 KM u korist Grada Trebinje, u postupku koji je vođen protiv bijeljinske Bobar banke u stečaju.


Ova sredstva predstavljala su javne prihode deponirane na osnovu ugovora zaključenog sa bankom, a nastala su na osnovu uplate preduzeća za korištenje prirodnih resursa, rečeno je iz Pravobranlaštva Srpske.

Odlučujući po tužbi Pravobraniteljstva Srpske, Okružni privredni sud u Bijeljini utvrdio je da stečajni upravnik nije postupao u skladu sa Zakonom o bankama Republike Srpske kada je potraživanja Grada Trebinje razvrstao u sedmi isplatni red i zaključio da isti nije bio kreditor banke već deponent sredstava.

Ovom presudom grad Trebinje razvrstan je u prioritetni red namirenja.

 

Izvor: RTRS

Reklama

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu