Connect with us

OSTALO

Kako istopiti naslage sa stomaka bez vježbanja? Jedite ove namirnice

Objavljeno

 


Ako želite da izgubite kilažu bez odlaska u teretanu, možete da jedete ove namirnice jer sagorijevaju masnoće i vidjećete rezultate.

1. Jaja

Alekandra Miller dijetetičarka kaže da hrana bogata proteinima može da pomogne gubitku težine.

Spriječava prejedanje i daje snagu. Istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Obesiti pokazalo je da je korisno konzumiranje proizvoda životinjskog porekla. Primjećeno je da su tjelesne masti kod onih koji su jeli jaja za 16 odsto smanjene.

2. Jogurt sa niskim sadržajem masti

Stručnjaci veruju da su proizvodi koji su prepuni aminokiselina i kalcijuma dobri za mršavljenje. To je slučaj kod mnogih mliječnih proizvoda, uključujući jogurt sa niskim sadržajem masti. Dr Majkl Zemel, naučnik sa Univerziteta Tennessee, istražio je kako ta hrana utiče na gojazne pacijente. Njegova studija je otkrila da se struk smanjuje kod ljudi koji konzumiraju jogurt.

Reklama

3. Đumbir

Studija objavljena u UK National Librari of Medicine otkrila je da se od đumbira dobija osećaj sitosti. Naučnici su skupili podatke iz 60 različitih studija da bi videli kako đumbir utiče na tijelo. Vjeruje da đumbir i njegovi glavni sastojci imaju pozitivne efekte protiv gojaznosti, dijabetesa, (kardiovaskularnih bolesti) i srodnih poremećaja.

4. Orašasti plodovi

Dok su orašasti plodovi bogati masnoćama, oni mogu pomoći u gubitku težine ako se jedu umereno. Studija objavljena u NCBI pokazala je da su učesnici koji su uključili bademe u svoju ishranu bili uspješniji u mršavljenju. Oni su uočili za 62 odsto smanjenje težine i 56 odsto veći pad obima struka od kontrolne grupe. Kada kupujete ove proizvode, uvijek se postarajte da su nezaslađeni i soljeni.

5. Papaja

Superhrana je prepuna vitamina C, E i drugih antioksidanata. Posluživanje od 100g sadrži samo 43kcal, što je značajno manje od čipsa, čokolade ili bilo koje druge obrađene grickalice. Studija objavljena u NCBI otkrila je da konzumiranje papaje pomaže u spriječavanju nadutosti. Vjerovatno zato što sadrži enzim nazvan papain, koji pomaže varenje.

Reklama

6. Ljute paprike

Smatra se da začinjena hrana pojačava metabolizam do 20 odsto. Čili sadrži kapsaicin, jedinjenje koje pomaže gubitku težine i poboljšava zdravlje srca. Studija objavljena u NCBI otkrila je da paprike podstiču tijelo da troši energiju, pa tako i masnoću.

 

Izvor: B92

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu