Connect with us

TRŽIŠTA

Svisslion Trebinje u pregovorima sa ruskom O key grupom

Objavljeno

 


O key grupa

Kompanija „Svisslion“ već dvije godine svoje proizvode plasira na ruskom tržištu, a saradnja sa ruskim firmama vrlo je uspješna.

To je otvorilo vrata i pregovorima sa jednom od najvećih trgovinskih lanaca u Rusiji, „O key grupom“, koja u svom vlasništvu ima 85 supermarketa i 75 hipermarketa, zapošljava 25.000 radnika i ostvaruje promet od tri milijarde evra godišnje.

„Na rusko tržište godišnje plasiramo oko 300-400 tona proizvoda. Imamo odličnu saradnju sa dosadašnjim partnerima, a nadamo se da ćemo i sa ovim kupcem imati dobru i pozitivnu saradnju“, izjavio je Aleksandar Kojović iz Prehrambene industrije „Svisslion Trebinje“.

Rusko tržište traži prehrambene i alkoholne proizvode visokog kvaliteta.

„Mi svake godine širimo naš lanac, širimo naše poslovanje. To je negdje oko 20 odsto rasta na godišnjem nivou. Tako da će poslodavci sa kojima sarađujemo imati priliku da rastu sa nama i da šire poslovanje i da se količine o kojima smo pričali povećavaju“, rekao je Armin Burger iz „O`key grupe“.

Reklama

Predstavnici 24 privredna društva iz Republike Srpske predstavili su svoje proizvode i proizvodne kapacitete, predstavnicima kompanije „Nojman partners“ i njihovim glavnim klijentom i partnerom, „O`key grupom“.

Sastanak su organizovali predstavnici Privredne komore Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom energetike i rudarstva, prenosi trebinjelive.

 

Izvor: Indikator.ba

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu